Sirius vände i slutminuterna

Degerfors var på väg mot säsongens första seger i superettan i fotboll. Men under några målrika slutminuter på Stora Valla var det gästande Sirius som vände och vann med 3-1.

Sirius skapade flest chanser, framför allt i första halvlek. Men Degerfors höll tätt och gjorde 1-0 i den 67:e minuten, då Ferhad Ayaz mötte Marcus Astvalds inspel med en bredsida.

Men Sirius vände - sent, snabbt och effektivt. Jonatan Berg tryckte in 1-1 ur snäv vinkel i 86:e minuten, amerikanske mittbacken Patrick Hopkins nickade in 2-1 på hörna i den 88:e och på tilläggstid tryckte Stefan Silva in 3-1.

-Stark laginsats, sade Hopkins till TV4.

-Efter kvitteringen ville vi jaga vidare. Det är så vi spelar.

Sirius är överraskande framme i semifinal i svenska cupen mot Elfsborg på torsdag, och tog med sin andra seger ett rejält kliv i superettan. Degerfors är kvar i bottenregionen.

Publicerad 2014-04-28 kl 21:41