Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Skattesmäll för Landskrona efter Olssons Hollandsflytt

Landskrona åker på en skattesmäll för Jonas Olssons övergång till Holland. Nästan 200 000 kronor ska Superettanklubben betala, skriver HD.se.

Det var i juli 2005 som mittbacken lämnade Bois för NEC Nijmegen i Eredivisie. Övergångssumman stannade vid 6 218 415 kronor, varav Olsson själv fick 15 procent - 932 762 kronor.

Skatteverket menar nu att de pengarna var skattepliktiga och kräver 197 526 kronor. Men Landskrona motsätter sig beslutet. Enligt föreningen skulle pengarna gå till en pensionslösning för spelaren, vilket i så fall innebär att de inte behöver skattas.

— Vi hävdar att det är en pensionsutbetalning och vi skickade in vårt svar i förra veckan till Skatteverket. Nu får vi avvakta och se hur de ställer sig till det, säger BoIS sportchef Mats Aronsson till Helsingborgs Dagblad.

Det resonemanget köper dock inte Skatteverket. De anser att parterna kommit överens om en pension först efter att hela beloppet betalats ut. Jonas Olsson ska ha haft fri tillgång till summan utan att någonting avsatts.

Publicerad 2009-12-21 kl 15:09
Annons
Annons
Annons