Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skövdes vapen: "Man är dum om man inte utnyttjar det"

Superettan

Skövde AIK har flera lovande spelare i truppen.
Ett löfte som sticker ut är Gustav Friberg med "Sveriges längsta inkast".
- Man är lite dum om man inte utnyttjar det, säger tränaren Tobias Linderoth till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Fotbollskanalen har tagit ett grepp om Skövde AIK:s succéstart i superettan. Skövde gör i år sin första säsong i serien och har så här långt överraskat med fyra segrar och ett kryss efter fem omgångar.

Skövde har en ung trupp med flera talangfulla spelare, och när Fotbollskanalen frågar tränaren Tobias Linderoth om vilka talanger som sticker ut börjar han rabbla igenom stora delar av truppen.

En spelare som den landslagsmeriterade tränaren lyfter fram med en annorlunda spetsegenskap är ytterbacken Gustav Friberg 19, som gjort 90 minuter i samtliga matcher i år i superettan.

Linderoth hävdar att Friberg har Sveriges längsta inkast.

ANNONS

- Gustav Friberg är en vänsterback, som jag säger har Sveriges längsta inkast. Jag har inte mätt ut det, men han har väldigt långa inkast, säger tränaren till Fotbollskanalen.

Linderoth menar att det är givet för laget att utnyttja det vapnet i matchspel.

- Det är en spetsegenskap, precis som att slå en direkt frispark i mål. Gustavs inkast är också en spetsegenskap och man är lite dum om man inte utnyttjar det, säger tränaren. 

- Vi pratade mycket om fasta situationer innan säsongen och jobbade en hel del med det, då det är en stor del av spelet och en stor del av målen görs på fasta situationer, så det är en viktig del. Om vi kan skruva på de bitarna måste vi göra det för att skapa målchanser på olika sätt, fortsätter han.

Skövde AIK ställs under måndagen mot Halmstads BK på Södermalms IP i superettan.

ANNONS
Publicerad 2022-05-09 kl 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto