Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Stärker misstankarna om fusk

Foto: Scanpix

Landskrona var 2013 troligen utsatt för spelfusk.

Det är en före detta Landskronaspelare som erbjuder matchfixning i SVT:s Uppdrag Granskning. Han fick lämna Skåneklubben 2013 på grund av detsamma.

- Om han säger så, så stärker det de misstankar vi hade, säger Gabriel Munck, ordförande i Landskrona till fotbollskanalen.se.

Landskrona Bois-spelaren Liridon Leci erbjuder matchfixning i SVT:s Uppdrag granskning. Han tvingades lämna Skåneklubben 2013 efter misstanke om - just det - matchfixning, han polisanmäldes och förundersökningen pågår fortfarande.

- Vi var ju utsatta för detta för ett år sen. Att vi var utsatta för matchfixning var alla överens om. Vi anmälde och polisanmälde händelsen, den förundersökningen är inte avslutad än, där figuerar Liridon. Om han säger så, så stärker det de misstankar vi hade, säger Gabriel Munck, ordförande i Landskrona till fotbollskanalen.se, apropå att SVT:s program delvis släppts i förväg.

- Om detta kommer fram så är det ju bra.

Chefsåklagare Alf Johansson, som utreder brottsmisstankarna som gäller ytterligare en spelare, kommenterar processen i Helsingborgs dagblad.

- Det finns fortfarande ett och annat att utreda och jag väntar fortfarande på viss information innan det är dags för beslut i åtalsfrågan.

- Genom att studera matchbilder är det svårt att exempelvis avgöra om en målvakt släpper in ett mål med flit eller på grund av oskicklighet. Däremot kan man studera vilka nätverk vissa spelare har och hur pengar cirkulerat mellan vissa personer.

Efter SVT:s avslöjande kring Liridon Lecis nya potentiella spelfusk har hans uttalande ifrågasatts (se separat artikel).

Vad tycker Landskrona om trovärdigheten - att Leci kan muta spelare och få till stånd resultat i de högre serierna i Sverige.

- Det kan man bara spekulera i. Trovärdighet är svårt begrepp i de här sammanhangen, säger Munck.

Nu hamnar Landskrona åter i fokus i spelfusksammanhang när en tidigare spelare förekommer i riksmedierna.

Hur jobbar ni mot dessa företeelser, inte minst med tanke på er historia?

- Vi har alltid tagit det på fullt allvar, talat om för spelare vilka regler som gäller, att man ska hålla sig så långt borta man kan. Det är svårt att värja sig, men vi gör så gott vi kan, säger Munck.

Förekommer det i Landskrona idag?

- Jag är övertygad om att det inte gör det. Vi är nära varandra och jag ser inga tecken.

Även sportchefen, Patrik Johansson, tror att det numera inte finns i klubben.

- Jag känner mig ganska säker på att det inte förekommer.

- På nåt sätt ser man om man varit inne i branschen i många år, tycker mig kunna reagera på saker som ser anmärkningsvärt annorlunda ut. Jag har inte sett situationer i matcherna som varit uppseendeväckande.

Publicerad 2014-10-07 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons