Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
15v

Stökig seriefinal för Helsingborg – fyra spelare skadade sig: ”Måste titta närmare på allihop”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

HELSINGBORG. När matchklockan stod på 70 minuter så hade Helsingborgs IF redan gjort tre byten på grund av skador mot Falkenbergs FF (1-0), och efter det blev det ytterligare en skada.
- Jag har svårt att tänka mig att det kan hända mer i en fotbollsmatch än vad som hände i dag, säger Per-Ola Ljung efter matchen. 

Redan innan seriefinalen mot Falkenbergs FF hade Helsingborgs IF flera tunga avbräck på grund av skador skador, inkluderat långtidsskadade Johan Persson, förstemålvakten Pär Hansson, och anfallsduon Andri Runar Bjarnason och Mikael Dahlberg.

Den samlingen fördubblades under matchens gång. 

- Jag har svårt att tänka mig att det kan hända mer i en fotbollsmatch än vad som hände i dag. Det var som en hel jäkla säsong komprimerad i en match, säger Per-Ola Ljung efter matchen.

- (Jag är) enormt imponerad av lagets förmåga att hantera utmaningarna som kommer emot dem. 

På en fråga kring hur många skador det blev så var han tvungen att fundera och räkna ihop alla först. 

- Fyra, tror jag. (Anders) Randrup, (Mamudu) Moro, (Andreas) Landgren, och Wanderson. De måste vi titta närmare på allihop. 

Wanderson startade, men gick ut efter en knapp halvtimme. Randrup, precis tillbaka efter skada, var då den som byttes in, men skadade sig direkt igen och byttes ut i halvtid. Efter 70 minuter behövde Moro bytas ut skadad, och fem minuter senare fick Landgren en smäll. Han stannade dock kvar på planen, trots sin skada, på grund av att alla byten redan var gjorda. 

Enligt Ljung har laget försökt att inte ge för många minuter till tveksamma spelare, men på grund av bristen på offensiva spelare så testades Wanderson från start. 

- Han har inte spelat på ett år och vi har hållit detta på en jädra fin balans, men nu med Andri och Micke skadade så kanske vi fick trycka lite mer på Wanderson och så hände det som hände. Lite olyckligt där. 

Bristen på offensiva spelare gjorde också att bland annat Randrup och Landgren spelade vänstermittfältare, och mittbacken Carl Johansson var anfallare i slutet av matchen. 

Oavsett skadeläget på dagens fyra skadade spelare så hoppas HIF att både Bjarnason och Dahlberg ska vara tillbaka till de fyra sista matcherna. Även Persson berättade i en intervju i HD i augusti att han hoppades på spel den här säsongen. Däremot har Pär Hansson spelat klart för 2018.

HIF går upp i allsvenskan om de tar minst två poäng på de återstående fyra omgångarna, eller om AFC Eskilstuna tappar poäng i minst en match.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-10-07 kl 20:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons