Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Stoppas från spel efter flytten till Blåvitt

Foto: Linus Petersson

Sebastian Ohlssons flytt till IFK Göteborg har rört upp känslor.
Nu meddelar Örgryte att mittfältaren inte spelar säsongens sista match.
- Vi ser vad våra fans skriver på sociala medier. Det hade inte varit en rolig avslutning för Sebastian, säger ordförande Joacim Nordh till Fotbollskanalen.

Sebastian Ohlsson lämnar Örgryte för IFK Göteborg när hans kontrakt går ut efter säsongen.

Övergången blev officiell strax innan Blåvitts match mot Elfsborg i måndags.

Nu riktar Örgryte kritik mot IFK Göteborg för hur de har hanterat offentliggörandet - och meddelar att Sebastian Ohlsson inte kommer delta i Örgrytes match mot Assyriska på lördag. Den som avslutar superettansäsongen.

"Att Sebastian Ohlsson skulle presenteras just då och på detta sätt var helt och hållet deras beslut. Vi fick besked någon timme innan presskonferensen och hade ingen möjlighet att agera. Vi anser att man kunde väntat en vecka tills serien var färdigspelad och presenterat Sebastian då. Hela situationen är djupt olycklig och konsekvensen är nu att Sebastian inte spelar för ÖIS på lördag", skriver klubben på sin hemsida.

Ordförande Joacim Nordh utvecklar:

- Mats (Gren, sportchef IFK Göteborg) ringde vår klubbdirektör klockan 15 på måndagen och sa att Sebastian skulle presenteras. Sedan las luren på. Det var inget resonemang om vad som var rätt eller fel. Hade vi haft lite mer tid att ta in den informationen som Mats kom med hade vi sagt nej. Av respekt för Sebastian och för oss som klubb. Han är ju vår spelare fram till årsskiftet och när man ser en kontrakterad spelare stå i en konkurrerande klubbs tröja är det klart att det blir reaktioner. Det tycker jag Blåvitt kunde förstå. Visst är han Bosman och kommer bli deras spelare, men att det skulle sticka i ögonen borde de har förstått. Det är den kritiken vi vill framföra.

Varför stoppar ni honom från spel i er sista match?
- Vi ser vad våra fans skriver på sociala medier. Det hade inte varit en rolig avslutning för Sebastian i Öis om han hade spelat på lördag. Han hade fått en riktigt tråkig avslutning. Vi vill inte utsätta honom för det.

Örgryte meddelar också att de inte kommer genomföra den planerade uppvaktningen av Sebastian Ohlsson som spelat 100 tävlingsmatcher för ÖIS.

- Det hade inte varit roligt att ropa in honom på planen och alla buar. Vilket man har skrivit att man kommer göra. Det är tråkigt att det har blivit såhär. Både för Öis och för Sebastian. Men vi får gå vidare. I övrigt har vi en bra dialog med Blåvitt, säger Joacim Nordh.

I ett sms till Fotbollskanalen kommenterar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren kritiken.

- De blev informerade på måndag eftermiddag direkt av mig att vi hade löst det med Sebastian och skulle presentera honom på matchen mot Elfsborg. Jag fick klartecken, att det var inget problem och ett tack för att att vi informerade dem om det. Inga problem alls från deras sida och stor eloge till oss att vi skött det bra och informerat dem. Vi hade aldrig gjort detta om ÖIS inte varit klara för nytt Superettan-kontrakt.

Men nu riktar de ju kritik mot er?
- Jag förstår inget alls.

Publicerad 2016-11-02 kl 17:59

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER