Stora ilskan efter VSK:s tapp: "Tar ett fucking jävla f*tt-bolltapp"

Västerås SK ledde mot AFC Eskilstuna med 2-0 i paus.
Sedan tappade VSK allt - och föll med 5-2 i superettan.
Efter matchen är VSK:s Simon Johansson rejält upprörd.
- Det är helt sjukt alltså. Vi skulle gjort fyra eller fem noll. Så tar vi ett fucking jävla f*tt-bolltapp så gör de mål där, säger han till Discovery+.

AFC Eskilstuna tog emot Västerås SK i superettan. Hemmalaget har inlett säsongen starkt med fyra vinster. Men i den senaste omgången åkte Eskilstuna på sin första smäll i en 2-1-förlust mot serieledaren Skövde. Västerås hade två förluster, två kryss och senast en 2-1-vinst mot Örebro.

I första halvlek red Västerås på vinst-vågen man hade med sig från matchen mot Örebro. Matchens första mål kom efter 21 matchminuter när Simon Johanssons frispark hittade in i mål genom Eskilstunas mur. Bara fem minuter senare var gästerna framme igen och kunde sätta 2-0 genom Max Larsson. Daniel Ask avslutade precis innanför straffområdet och Larsson högg på returen. Det blev nittonåringens första mål i superettan.

- Det var en otrolig lättnad när bollen gick in. Jag känner att vi har övertaget i den här matchen, sa Larsson till Discovery+ i halvtid.

- Det är inte bra alls, vi följer inte matchplanen alls. Vi får helt enkelt acceptera att matchbilden har blivit som den blivit. Hittar vi tillbaka till matchplanen vänder vi och vinner matchen, sa AFC:s Sadmir Zekovic till Discovery+ i halvtid.

Och Zekovic skulle få rätt. I andra halvlek tog AFC upp kampen mot Västerås och i minut 74 gav det utdelning. Adelkarim Chaouche satte 1-2. Sedan var det ingen återvändo. Amar Muhsin och Andre Alsanati gjorde både 2-2 och 3-2 inom loppet av två minuter.

Men Eskilstuna nöjde sig inte där. Amar Mushin var framme igen och utökade ledningen till 4-2. Matchen hade gjort en tvärvändning och Västerås fick det tufft att komma tillbaka. På tilläggstid fastställde Joel Berhane slutresultatet när han rullade in 5-2.

Efter matchen är VSK:s Simon Johansson vansinnig i en intervju med Discovery+.

- Det är helt sjukt alltså. Vi skulle gjort fyra eller fem noll. Vi har öppna mål och missar. Så tar vi ett fucking jävla f*tt-bolltapp så gör de mål där, säger han i sändningen.

- Det är noll mentalitet i det här laget alltså. Det är så hemskt att jag inte vet vart jag ska ta vägen, fortsätter han.

- Vi går ner oss helt och gör grejer jag aldrig sett oss göra. Jag förstår inte hur vi kan göra så här på den här nivån. Det är helt brutalt.

Västerås SK har fem poäng efter sex matcher och är på 13:e-plats i superettan, medan AFC Eskilstuna toppar seriespelet.

Eskilstuna: Wolters - Fors, Melki, de Pombal Vivar, Manns - Alsanati, Hudu, Williams, Chaouche - Zekovic, Muhsin

Västerås: Fagerström - Rask, Adolfsson, Ribeiro - Edlund, Johansson, Ask, Jajic, Larsson - Gefvert, Granath

Publicerad 2022-05-07 kl 17:47