POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Storförlust för Tele2 Arena

Foto: Scanpix

Det kommunala fastighetsbolaget SGA Fastigheter, som driver nybyggda Tele2 Arena, redovisar storförlust. Orsaken är Tele2 Arena.

- Kostnaderna har funnit kvar samtidigt som intäkterna inte har kommit, säger vd Mats Grönlund till Dagens Industri.

Det kommunala bolaget Stockholm Globe Arena Fastigheter, som hyr ut Tele2 Arena, har det tufft. Företaget redovisar en förlust på 155 miljoner kronor för 2013. Den siffran kan jämföras med deras resultat 2012, då företaget gick back 77 miljoner kronor.

Orsaken till den kraftiga förlusten uppges vara den försenade invigningen av Hammarby och Djurgårdens nya hemmaplan Tele2 Arena.

- Kostnaderna har funnit kvar smatidigt som intäkterna inte har kommit. Fjolåret var tänkt att vara ett fullt evenemangsår, men det blev bara ett halvt" säger SGA Fastigheters vd Mats Grönlund till tidningen Dagens Industri.

Förlusten är dock inte oväntad för arenabolaget, som inte har planerat för någon vinst för Tele2 Arena förrän 2019.

- Vi ligger med fulla räntekostnader medan verksamheten knappt har kommit igång, säger han.

Men de röda siffrorna verkar åtminstone inte påverka de anställdas löner negativt. Enligt en undersökning gjord av UC har SGA Fastigheters personalkostnader som ligger 55,7 procent över snittet för aktiebolag i Sverige 2012*. Med en personalkostnad per anställd på 908 000 är de ett av de kommunala bolagen med högst snitt i landet.

Att företaget skulle ha höga personalkostnader håller dock inte vd Mats Grönlund med om.

- Vi är inget höglöneföretag utan har marknadsmässiga löner i underkant i förhållande till de tjänster som vi har. Vi är en beställar- och projektledarorganisation med framför allt projekchefer, driftsingenjörer, ekonomer och andra typer av ledande befattningar, medan enklare jobb ligger ute på entreprenad. Jag ställer mig helt främmande till att vi skulle ha höga löner jämfört med andra jämförbara kommunala bolag, säger han till DI.

*Aktiebolag med minst 10 anställda.

Publicerad 2014-02-20 kl 18:43
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto