Storseger för IFK Norrköping - lekte med Falkenberg

Två straffmål av moldaviern Petru Racu visade vägen när IFK Norrköping slog seriefyran Falkenberg med hela 5-1 i superettan.

För Norrköping som låg 14:e var det bara tredje segern på 14 omgångar och man klev upp tre placeringar till en elfte plats. Daniel Bamberg satte 1-0 innan Erik Johansson reducerade. Racus första straffmål kom efter 31 minuter och sju minuter senare satte han nästa. I början av andra halvlek gjorde Stefan Thordarson 4-1 och med sekunder kvar fastställde Imad Khalili slutresultatet 5-1.

Även seriefemman Syrianska fick stryk av ett bottenlag. Sirius, som låg sist, vann hemma med 3-1. Sex minuter före full tid stod det 1-0 men då kom 1-1, Michael Mensah, 2-1, Sylvester Bale Sunday och 3-1, straffmål av Shpetim Hasani. Uppsalalaget är nu över det nedersta strecket.

Sist i superettan i stället Ljungskile som hade 1-0 borta mot Ängelholm men förlorade med 1-3. Mattas Adelstam blev tvåmålsskytt för Ängelholm.

Sirius-Syrianska FC 3-1 (1-0) 1-0 Petter Österberg (31), 1-1 Michael Mensah (85), 2-1 Sylvester Bale Sunday (86), 3-1 Shpetim Hasani (90 str).
Utv, Syrianska FC: Simon Nurme (90).
Publik: 1 606.

Ängelholm-Ljungskile 3-1 (0-1) 0-1 Johan Patriksson (43), 1-1 Patrik Åström (47), 2-1 Mattias Adelstam (55), 3-1 Mattias Adelstam (73).
Publik: 1 179.

IFK Norrköping-Falkenberg 5-1 (3-1) 1-0 Daniel Bamberg (19), 1-1 Erik Johansson (27), 2-1 Petru Racu (32 str), 3-1 Petru Racu (39), 4-1 Stefan Thordarson (49), 5-1 Imad Khalili (90).
Utv, Falkenberg: Stojan Lukic (32).
Publik: 4 245.