Succéinhopparen Maholli räddade Brage från missräkning - avgjorde på tilläggstid

I 91:e minuten byttes Shkodran Maholli in.
Två minuter senare sköt han tre poäng till Brage.

IK Brage var storfavorit när man gästade nästjumbon Dalkurd i superettan under fredagskvällen. Ett favoritskap man lyckades leva upp till - efter många om och men.

Första halvleken präglades inte av något skönspel och ingen kan ha varit förvånad över att det var mållöst när spelarna vandrade in till halvtidsvilan. Men efter paus tog matchen fart.

I 50:e minuten fick Seth Kanteh Hellberg bollen utanför straffområdet och placerade läckert in 0-1. Dalkurd kom dock tillbaka och kvitterade knappt 20 minuter senare. Rodin Deprem sprang sig fri på ett inlägg från höger och kunde enkelt nicka in kvitteringen.

Båda lagen turades därefter om att skapa chanser, men utan att få utdelning. Matchen såg länge ut att sluta lika - men på övertid avgjorde Brage. Shkodran Maholli blev nämligen stor matchhjälte efter att ha bytts in på tilläggstid och två minuter senare gjort 1-2-målet.

En trepoängare som betyder att IK Brage befäster tredjeplatsen i superettan, en poäng bakom Brommapojkarna på andra plats. Dalkurd parkerar fortsatt på nästjumboplatsen, en poäng upp till Norrby på negativa kvalplats.