Succélaget Degerfors tappade poäng mot bottenlaget - här är onsdagens resultat från superettan

Succélaget Degerfors tappade tunga poäng mot bottenlaget Gais.
J-Södra tog över tredjeplatsen från Sundsvall.
Här är onsdagens resultat från superettan.

Onsdagskvällen bjöd på fem superettan-matcher. Utöver Ljungskiles blytunga seger mot AFC i bottenstriden, tappade Degersfors överraskande poäng mot bottenlaget Gais och J-Södra övertog tredjeplatsen.

Degersfors har gjort succé i årets superettan. Under de inledande tolv matcherna har man tagit åtta segrar, tre kryss och bara förlorat en match. Men under onsdagskvällen när man reste till Göteborg för att möta bottenlaget Gais hade man inte flytet med sig. Man sakande dessutom Johan Bertilsson på grund av sjukdom. Det blev en mållös och oavgjord historia, men trots poängtappet bibehåller man serieledningen tre poäng framför Halmstads BK.

Jönköpings Södras sena seger mot Dalkurd innebär att man övertar tredjeplatsen från Gif Sundsvall. Eric Omondi gav J-Södra ledningen direkt efter halvtid, men Patriot Sejdiu kvitterade med tio minuter kvar. J-Södra fick dock det sista ordet när Fredric Fendrich gjorde 2-1 i 88:e minuten för att säkra tre poäng för hemmalaget.

Brage som kvalade till allsvenskan i fjol, men i år har det gått desto tyngre. Under onsdagen fick man oavgjort hemma mot Norrby och ligger nu på sjätteplats, fyra poäng från kvalplats.

Slutligen besegrade Trelleborg Västerås i mittenmötet. I och med segern klättrar skåningarna upp på åttondeplats med 15 poäng inspelade. Segern säkrades av Abdul Safiu Fatawu på straff med kvarten kvar att spela.

Publicerad 2020-08-12 kl 22:28