POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
32v

Suljevic blev friad - lättad efter domen: "Mitt levebröd stod på spel"

Foto: Bildbyrån.

Smajl Suljevic var åtalad för misshandel - men blev friad. 
Nu känner nyblivne Syrianska-mittfältaren lättnad. 
- Det är skönt, för de som har dömt mig i förväg, att jag nu är frikänd, säger Suljevic till Fotbollskanalen. 

Smajl Suljevic och Imad Khalili ställdes i slutet av augusti i fjol mot varandra i mötet mellan Dalkurd och Hammarby på Gavlevallen. Efter matchen träffade spelarna på varandra utanför arenan och Suljevic delade ut en skalle som bröt Khalilis näsa. Hammarby valde att polisanmäla Dalkurd-spelaren, som under utredningen varit avstängd. 

Suljevic blev åtalad för misshandel och den 16 januari hölls rättegången i Gävle tingsrätt. I dag kom domen i målet - och Suljevic blev friad. Tingsrätten gick den tilltalades linje, att brottet skedde i nödvärn.

När Fotbollskanalen når Suljevic, så vill han först inte diskutera ämnet, då han känner sig svartmålad och utpekad av media före domen.

- Det är inte okej att döma någon i förväg. Det handlar om att komma ut med en grej först och sedan tänker ni inte om det är sant. Det handlar inte bara om ni, alla i media. Det går inte att döma människor innan man vet sanningen. Det går inte bara att skriva att man har misshandlat honom. Jag har blivit svartmålad. Det är inga klubbar som velat ha mig på provspel eller vad som helst. Det är bara Syrianska. De trodde på mig och nu visade det sig att sanningen kom fram. Det känns väldigt bra i min själ, säger han till Fotbollskanalen.

Suljevic berättar vidare att han är lättad över att han blev friad. 

- Det är väldigt, väldigt skönt. Det är skönt för min familj också, för min mamma och pappa som var mest oroliga. Jag klarar av skitsnack, men mot andra. Det är fel att gå ut i media och döma någon så. Det är fel att svartmåla någon. Det ska inte gå till så i media, man måste tänka på människan. Det är min åsikt om min situation i det här läget. Allt som har skrivits är skitsnack. 

Suljevic skrev i måndags på för Syrianska. Han berättar att det också var en lättnad efter en tuff period i livet sedan händelsen utanför Gavlevallen. 

- Det var mycket skönt. De tog mig innan svaret (domen) kom. Tränaren var jätteärlig och snäll och sa att de inte dömer mig, även om jag blir dömd eller inte. Jag var ärlig och berättade hela historien från början till slut. De som har hört min historia undrade hur det kunde vara så här. Jag är jätteglad och jättetacksam, säger han.

- Det fanns inget intresse från Sverige. Det fanns från Tjeckien och mitt hemland Bosnien, men inget från Sverige. Det var kanske två lag efter hela den här grejen som hänt. Det här är mitt levebröd som stod på spel i tre, fyra månader. Jag hörde ingenting. Det var en jävligt tuff period, men nu får hela Sverige och alla som är intresserade se. Det kanske blir en käftsmäll för vissa. Det är skönt för de som har dömt mig i förväg att jag nu är frikänd, fortsätter han. 

Suljevic var kvar i Borlänge i väntan på domen, men ska nu flytta till Södertälje. 

- Jag är tacksam för allting, jätteglad nu. Nu ska jag packa mina saker och sedan flytta. Tränaren gav mig tillåtelse att vänta. Och nu är jag frikänd. Det är jättebra. 

Publicerad 2019-01-30 kl 12:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå