Sundsvall körde över Gais - Engblom med elfte målet

Pontus Engblom fortsätter att ösa in mål.
På lördagen blev han målskytt i "Giffarnas" 3-0-seger mot Gais.
- När det känns så här bra är det inte många lag som tar oss, säger Sundsvalls Albin Ekström till Dplay.

Gif Sundsvall kryssade senast borta mot Akropolis och jagade därmed på lördagen tre poäng hemma mot Gais i superettan. Så blev det också i slutändan.

Men det var först i slutet av första halvlek som "Giffarna" spräckte nollan. Då gav Johan Blomberg sitt lag ledningen i matchen innan lagets skyttekung Pontus Engblom, i den 47:e minuten, utökade till 2-0. Det var anfallarens elfte mål på 13 matcher i år i superettan och därmed toppar han fortsatt skytteligan i serien. Därefter kontrollerade Sundsvall matchen och vann till slut med 3-0 efter mål av Albin Ekström med tio minuter kvar av full tid.

Sundsvall är därmed nu på tredjeplats i tabellen med en poäng upp till trean Halmstads BK och med tre poäng upp till serieledaren Degerfors, som har en match färre spelad. Gais tampas i botten av tabellen och är på 13:e-plats i superettan.

- Jag tycker att vi gjorde en jättebra match. När det känns så här bra är det inte många lag som tar oss, säger Sundsvalls Albin Ekström till Dplay.