Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Superettaklubbens ekonomiska kris:"Förbundspengarna är grunden"

Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Varbergs BoIS FC kan förlora sin elitlicens. På grund av minskade förbundspengar.

– Förbundspengarna är grunden för vår budget, säger Conny Almsenius till fotbollskanalen.se.

Trots att Varberg gått plus ekonomiskt de senaste tre säsongerna kan klubben nu förlora elitlicensen. I slutet av augusti kommer Svenska fotbollsförbundet (SvFF) att hälsa på hos klubben och bedöma den.

– Vi ska visa upp en budget i balans och vi upplever inte att vi inte har det, säger klubbens ordförande Conny Almsenius till fotbollskanalen.se.

Vad är anledningarna till att det blivit så här?

– De stora anledningarna är SvFF och publikbonusen. När SvFF tappade Adecco, som var en stor sponsor, minskas pengarna vi får av förbundet och förbundspengarna är grunden för vår ekonomi, säger Almsenius till fotbollskanalen.se.

– Sedan hade vi räknat med att publikbonusen skulle vara kvar. Nu förlorar vi en kvarts miljon på de uteblivna förbundspengarna och en kvarts miljon på den borttagna publikbonusen, säger Almsenius.

För att se till att få ordning på ekonomin har klubben dragit igång ett antal evenemang för att få in pengar. Bland annat genom att få biljettpengarna från en U21-landskamp de arrangerar och genom att sälja "stödbevis" vilket fungerar som en biljett till en valfri match i Superettan.

– Vi har fått ett mycket bra mottagande och det känns som att risken är väldigt liten att vår elitlicens dras in, men likt förbannat så tycker jag att vi ska kunna klara av att dra in pengarna, säger Almsenius.

Är det aktuellt att sälja spelare för att få in pengar?

– Nej, det är det inte. Vi släpper ju Jocke (Joakim Sjöhage) på lån och då slipper vi kostnaden för hans lön. Men det är inte aktuellt att sälja någon, säger Almsenius.

Publicerad 2013-08-13 kl 10:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons