POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

Superettan får ligasponsor - men behåller namnet: "Ett betydande avtal för superettan"

Foto: Bildbyrån

Damallsvenskan och Allsvenskan har sponsorer.
Från och med nästa säsong gäller det även för Superettan då norska Obos går in som sponsor till serien.
- Det är ett betydande avtal för superettan, säger Mats Enquist, ordförande i Svensk Elitfotboll, till Fotbollskanalen.

Sedan förra säsongen har Allsvenskan DHL som ”presentationspartner”, som Svensk Elitfotboll kallar det, och Damallsvenskan namnsponsras sedan sommaren 2018 av norska Obos. Nu kan Fotbollskanalen berätta att Obos även kommer att sponsra Superettan från och med nästa säsong.

Det rör sig dock inte om något namnbyte för serien utan upplägget liknar det som finns för Allsvenskan och DHL. Där namnet kvarstår men att sponsorlogotypen kommer att synas tillsammans med logotypen för Superettan.

- Vi pratade ganska länge med Obos, då var tanken att man skulle gå in på både herr och damfotbollen. Men sen var arbetet då riktat mot att bli titelsponsor, men det gör inte vi. Så det har dragit ut lite på tiden men nu tycker vi att vi har hittat ett bra upplägg tillsammans med Obos, säger Mats Enquist, ordförande i Svensk Elitfotboll, till Fotbollskanalen.

- Det känns enormt bra, det är kul att de spänner över både superettan och damallsvenskan och tar ett ansvar in i svensk samhällsutveckling. De vill gärna gå på superettan, vilket är roligt, eftersom de kommer närmare gräsrötterna och de vill vara nära det här folkliga samhällsarbetet som sker på superettan.

Avtalet gäller i fyra år och kommer att innebära att klubbarna får tillskott i kassan.

Vad innebär det för superettan och klubbarna där?
- Dels är det ett bra kvalitetstecken att man ser en internationell koncern kliva in runt vår fotboll. Det har vi haft svårt med annars. Och sen blir det ett betydande ekonomiskt tillskott som kommer påverka klubbarna. Sen tror jag att Obos vill jobba nära våra klubbar, säger Enquist.

Vad är det för summor?
Jag kan inte kommentera avtalets storlek. Det är ett betydande avtal för superettan, det är det absolut. Det är det nog det starkaste avtalet vi har slutit någonsin för superettan.

Publicerad 2019-09-04 kl 13:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå