POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Superettan på en femöring – Qviding fick planera om: ”Mer fokus på försvaret”

Ena dagen skulle de föra matcher i division ett. Nu får de kämpa i superettan.
- Vi fick ändra våran planering de sista veckorna, säger tränare Lars Ternström till fotbollskanalen.se.

Förra året kom Qviding tvåa i division 1 södra, en poäng bakom Värnamo. Poängen hade betytt direktuppflyttning till superettan. I stället fick Göteborgslaget kvala mot Öster – där blev det förlust med sammanlagt 4-1.

Qvidings spelare, ledare och supportrar var alltså inställda på en till säsong i division 1 södra. Men när Örgryte Fotboll AB gick i konkurs blev en plats ledig i superettan, en plats som Qviding fick. Nu väntar en tuff säsong i Sveriges näst bästa serie.

- Träningsmatcherna var redan lagda, så dem kunde vi inte påverka, säger lagets tränare Lars Ternström till fotbollskanalen.se.

- Vi fick dock ändra vår planering de sista veckorna och lägga mer fokus på försvarsspelet. Vi pratade även lite mer fasta situationer och sådant som är väldigt viktigt i superettan.

Ternström berättar att lagets målsättning är att klara sig kvar, att inte åka ner i division 1 igen. Under superettans upptaktsträff trodde de flesta att det bara skulle bli en säsong där uppe för Qviding. Är målsättningen verkligen realistisk?

- Den är spännande, säger Ternström och ler.

- Och faktiskt inte helt orealistisk. Gruppen och jag kom fram till att det är ett bra mål för oss att jobba mot.

Få förutom lagets egna supportrar lär ha koll på Qvidings trupp i år. Ternström nämner framförallt två unga spelare som man bör hålla koll på.

- Framförallt vår forward Fuar Hyseni och vår ytter Alexander Vrebac. Det är två spännande spelare som har steget för superettan. Hyseni har varit hos oss i tre år, och Vrebac har vi hämtat in från Malagas ungdomsakademi.

Vrebac är dock inte spanjor. Han är göteborgare från början, och brukar spela inomhusfotboll med Qviding på vintrarna.

- Han ville hem till Sverige helt enkelt. Han är 20 år gammal, och det är viktigt med det sociala när man är ung. Man behöver trygghet för att kunna prestera, och han behövde hitta tillbaka till tryggheten.

Publicerad 2011-04-08 kl 11:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå