Superettan: Topplagen tog inte chansen

Gif Sundsvall darrade och föll mot Väsby. Falkenberg darrade än värre mot Jönköpings Södra.

Med två omgångar kvar är superettan fortsatt kittlande jämn, både i toppen och botten.
Det var inte topplagens kväll. I stället tog tre bottengäng viktiga trepoängare i jakten på fortsatt kontrakt i fotbollens superetta.

Nedflyttningshotade Väsby besegrade Sundsvall med 2-1, Väsbys blott tredje bortaseger för säsongen.

Sundsvalls förlust innebär att tabelltvåan Åtvidaberg kan säkra en allsvensk plats redan i nästa omgång. Men "Giffarna", kvar på kvalplats, vill inte ge upp andraplatsen riktigt än.

-Nej, det är fyra poäng upp till "Åtvid" och sex poäng kvar att spela om. Men vi ska göra vårt de matcherna som är kvar, så får de andra göra det de vill, säger Sundsvallsanfallaren Jonas Wallerstedt till TV 4 Sport.

Tabellsexan Falkenberg, fortsatt tre poäng bakom Sundsvall, åkte på ett svidande nederlag, hela 1-4 mot Jönköpings Södra.

Falkenberg tog visserligen ledningen i slutet av den första halvleken, men Jönköpings kvittering kom redan före paus och med tre snabba mål i början av den andra halvleken vände hemmalaget till seger. Jönköpings anfallspar Tommy Thelin och Kristen Viikmäe gjorde två mål var.

Jönköping är liksom Väsby indraget i nedflyttningsstriden. Det är också tidigare allsvenska IFK Norrköping, som tack vare bland annat två mål av Imad Khalili tog tre poäng via seger med 3-2 mot Landskrona.

Med två omgångar kvar att spela har Norrköping lämnat nedflyttningsplatsen och tagit sig upp på säker mark - men det skiljer bara tre poäng ner till Sirius på sistaplatsen.

TT

Publicerad 2009-10-12 kl 22:16

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.