Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Superettanklubben undviker konkurs - i sista stund

Ljungskile undviker konkurs.
I sista stund.
- Kronofogden har fått pengarna, säger ordföranden Anders Wallgren till fotbollskanalen.se.

Superettanklubben balanserade med ena fotbollsskon ovanför ruinens mörkaste brant. Om inte skatteskulden på 650 000 kronor varit betald före midnatt på tisdagen hade man tvingats till konkurs.

ANNONS

Men tack vare att flera fordringsägare gått med på att betala fakturor i förtid – trots förfallodatum 31 december – kunde LSK få loss de likvida medel som krävdes.

- Jag kan glädjande nog meddela att vi fört över hela beloppet till Kronofogden. Så skedde vid 18-tiden i kväll, och nu är allt på plats. Det innebär att vi reglerade skulden med en dag till godo, säger Anders Wallgren till fotbollskanalen.se.

Han berättar att man vid sidan av betalning för externa jobb även kunnat förmå sponsorer att skjuta till en del pengar, vilket i slutändan räddar föreningen.

- Styrelsen har jobbat hårt ända sedan i somras och hela tiden varit medveten om att situationen skulle bli tuff. Men vår plan fungerade som vi förutsåg och nu känns det naturligtvis skönt att kunna blicka framåt med tillförsikt, säger Wallgren.

ANNONS

Hur hamnade ni i ett så prekärt läge?
- Under 2010 gjorde vi betydande investeringar i vår arena och de kostnaderna har vi skjutit framför oss, som en växande snöboll. Men nu har vi tagit tag i detta och inför 2012 ser vår ekonomi ljusare ut än på många år.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se har vissa spelare i Ljungskile inte fått ut sina löner för december, vid sidan av att både oktober- och novemberlönerna kom in för sent till hela A-truppen.

- Det är en sanning med modifikation. 1 december, för tre veckor sedan, betalade vi för november och december. Och under dagen i dag har vi även fört över lönerna för december. Vi har inga skatteskulder, säger Anders Wallgren.

Publicerad 2011-12-19 kl 22:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto