POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Superettanmatch spelas utan publik - men polisen kallar in extra resurser: "En högriskmatch"

Foto: Bildbyrån.

Matchen kommer att spelas utan publik.
Trots det förstärker polisen med extrapersonal inför Dalkurd – Syrianska.
- Såväl polisen som Dalkurd och Syrianska är överens om att matchen är en högriskmatch, säger supporterpolisen Johan Ryman i en kommentar på myndighetens hemsida.

På måndagen ställs Dalkurd mot Syrianska i superettan. Mötet lagen emellan sommaren 2017 blev stökigt och tvingades då avbrytas på grund av att knallskott kastats in och landat precis bredvid Dalkurds dåvarande spelare Richard Yarsuvat.

Veckans möte kommer dock att spelas inför tomma läktare, efter beslut av Dalkurd. Klubben tog beslutet på grund av vad man kallade ”rigorösa krav som ställts på säkerheten från myndighetshåll”.

- Att stänga arenan för publik under matchen var inget enkelt beslut för föreningen att ta. Men vi har vridit och vänt på alla de alternativ som funnits och kommit fram till att detta är den enda lösningen givet de krav som ställs på föreningen för att genomföra matchen. Det är givetvis mycket tråkigt för båda lagens supportrar som går miste om en av årets höjdpunkter men vi hoppas ändå på fansens stöd och förståelse i denna situation, sa klubbdirektören i Dalkurd, Johan Gustafsson, i ett pressmeddelande i förra veckan.

Men trots att matchen kommer att spelas inför tomma läktare så har polisen beslutat sig för att ta in extrapersonal inför matchen. På sin hemsida skriver polisen att man kommer att få förstärkning från Hälsingland, Uppsala och Västmanland och att ”specialistkompetenser” från Stockholm också kommer att bistå ”bland annat genom polisrytteriet”.

- Vi har en gemensam lägesbild. Såväl polisen som Dalkurd och Syrianska är överens om att matchen är en högriskmatch och av erfarenhet vet vi att det kan förekomma både pyroteknik och konfrontationer mellan lagens supportrar. Vi kommer att bevaka matchen för att det ska vara ett tryggt och säkert arrangemang, säger supporterpolisen Johan Ryman i en kommentar på polisens hemsida.

I en kommentar till FotbollDirekt säger Ryman vidare:

- Vi har kanske fått underrättelser på att det ska komma publik även om matchen är stängd. Sen handlar det inte om hur mycket folk som kommer utan vad personerna som är där är kapabla till. Det räcker att det är 50 personer på varje sida som vill bråka. Då behöver vi vara några stycken. Sen vill jag vara tydlig med att det bara är en liten del av supportrarna som missköter sig.

Sportchefen Adil Kizil är kritisk till att det ska krävas så stora insatser inför matchen.

- Jag tycker att hela grejen är överdriven. Kraven på vårt säkerhetsarbete och att det ska behövs så mycket poliser. Det är två lag som egentligen har väldigt lite publik för tillfället. Vi snittar 200-300 åskådare nu när vi spelar i Gävle och om alla kommer plus en bortaklack så hade det blivit runt 500 åskådare, tror vi, säger han till sajten.

Johan Ryman säger samtidigt, till FotbollDirekt, att storleken på polisinsatsen kommer att bedömas fram till matchstart och att om man får underrättelser om att det inte kommer att vara några personer på plats också monterar ner insatsen.

Mötet mellan Dalkurd och Syrianska visas på C More Live och på cmore.se med avspark 19.00.

Publicerad 2019-05-06 kl 09:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå