Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Superettans skyttekung siktar mot allsvenskan: ”Finns intresse”

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Shkodran Maholli gjorde en succésäsong i Åtvidaberg, och vann superettans skytteliga.
Nu siktar 23-åringen ännu högre.
- Jag respekterar att mitt kontrakt sträcker sig ett år till, men intressen finns, säger Maholli till Fotbollskanalen.

I superettans sista omgång smällde Shkodran Maholli till med ett hattrick för sitt Åtvidaberg mot Ängelholm, och sprang därmed förbi Sirius Dragan Kapcevic och HBK:s Alexander Ruud Tveter och vann seriens skytteliga på 15 mål.

- Jag känner mig som en skyttekung faktiskt, säger Maholli med ett skratt när Fotbollskanalen når honom, och fortsätter:

- Jag hade lovat innan säsongen att jag skulle vinna skytteligan. Det blev lite tajt, men jag klarade det till slut.

När du lovade att vinna skytteligan, var det mest på skämt eller kände du att det var realistiskt att lova?
- Det var ett mål som jag hade. Men jag kände ändå att kommer jag tvåa eller trea får jag ändå vara nöjd med min säsong. Till slut vann jag hela grejen, och jag trodde på det hela vägen.

Hattricket satte punkt för en lyckad debutsäsong för Maholli i Åtvidaberg, med 15 mål och fem assist på 28 starter.

- Det känns jävligt bra. Jag har fått förtroende från Roar (Hansen, tränare), och jag tycker att jag har tagit det på ett bra sätt. Jag har haft problem med skador förut, men nu har jag äntligen fått vara skadefri och bevisa hur bra jag är.

Maholli kom till ÅFF inför säsongen från Halmstad, där han hade svårt att få speltid.

- Det är kul att motbevisa alla som inte har trott på mig. Jag var ju där (i HBK) förra året och fick starta i två av 30 matcher. De trodde inte på mig. Nu när jag kommer till en klubb som tror på mig bevisar jag att jag är en bra spelare.

Maholli har kontrakt med Åtvidaberg även över nästa säsong, men är öppen med att han gärna flyttar högre upp i seriesystemet.

- Inom fotbollen har man inte så många år på sig, och man vill ju spela så högt upp som möjligt. Jag respekterar att mitt kontrakt sträcker sig ett år till, men intressen finns. Vi får se hur det blir. Inför säsongen tänkte jag att det kunde bli en win-win för både klubben och mig om jag kom till Åtvid och gjorde en bra säsong, att jag kan ta mig vidare och klubben får pengar. Jag gjorde en tillräckligt bra säsong nu för att klubben ska få bra pengar för mig. Vi får se hur det blir. Jag har inte hunnit smälta allt ännu, jag ska ta semester och planera allt i lugn och ro.

Allsvenskan eller utomlands – har du något primärt mål?
- Allsvenskan är lockande, men finns det något bättre än allsvenskan, i Skandinavien eller till och med ute i Europa, så får vi se vad som händer. Allsvenskan har varit målet hela tiden, och vi får se vad som händer.

Se höjdpunkterna från när Åtvidaberg krossade Ängelholm, där Maholli gjorde hattrick, i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-06 kl 21:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER