POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Supporterföreningen efter bengalförbudet: ”Vi kröker våra ryggar”

Foto: SCANPIX

Gais-klacken i derbyt mot IFK Göteborg 2012.

Gais supporterföreningar har motvilligt accepterat klubbens krav på maskeringsförbud och förbud mot bengalbränning. Men i ett officiellt uttalande skriver man att man känner sig överkörda.
- Vi böjer oss och sviker våra ideal. Vi sväljer all stolthet och lägger oss raklånga.”

I Gais hemmapremiär mot Sundsvall fick lagkaptenen Kenneth Gustafssons dotter flagor eller rök från en bengal i ögat och fick söka hjälp hos en sjukvårdare. Händelsen fick stor uppmärksamhet och nu får det konsekvenser.

Gais klubbledning tar nu till hårda metoder för att stoppa bland annat bengalbränning och maskering på läktarna. Klubben kräver att fansen ska sluta upp med det, annars ska deras klassiska sektion 23 flyttas från långsidan till kortsidan. Supporterföreningarna Gais Tifo och Gårdakvarnen har motvilligt skrivit under klubbens policy.

Gais vill att säkerheten på arenan ska öka och ser det tydliga avståndstagandet, i form av en policy med fem punkter, som en åtgärd för att göra det. Klubben har också haft det tufft ekonomisk och där skadar de stora bötesbelopp som klubben får för bengalbränning på läktarna. I ett officiellt uttalande från supporterföreningen Gårdakvarnen skriver man att man accepterade klubbens krav för att man måste, och känner sig överkörda i frågan. Här följer ett utdrag ur uttalandet:

”Vi kröker våra ryggar nu. Vi böjer oss och sviker våra ideal. Vi sväljer all stolthet och lägger oss raklång. Vi går emot allt vi tror på och vi låter oss dikteras av villkor vi inte vill ställa upp på. Varför då undrar ni? Ja varför i helvete gör vi det kan man undra. Jo vi gör det för GAIS. Vi gör det för den förening vi älskar mest av allt, den förening som driver oss framåt, som är grunden till allt detta slit och all denna passion. Vi gör det för att vi måste.”

Vidare beskriver uttalandet hur det är ett val utan alternativ för fansen. Sektion 23 är enligt föreningen en symbol för Gais levande läktarkultur.

På sin hemsida skriver Gais att Gårdakvarnen och Gais Tifo helt på eget initiativ tar avstånd i enlighet med deras policy. En bild som blir motsägelsefull med fansens uttalande.

Publicerad 2014-04-17 kl 15:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå