POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Svenskt företag ska rädda Hammarby – kan gå in med 20 miljoner

Hammarbys storägare AEG är beredd att sälja sin andel av klubben. Enligt Sportbladet kan ett svenskt företag ta över och ska samtidigt vara beredda att gå in med 20 miljoner för att rädda krisklubben.

Tidigare i somras stoppade Hammarbys storägare AEG en nyemission som var tänkt att rädda klubben. Nu har de amerikanska ägarna meddelat att man förhandlar med en extern köpare om att sälja sina 49 procent av Hammarby Fotboll. De nya ägarna kan bli ett svenskt företag.
– Vi för diskussioner med AEG och med en tredje tilltänkt part som ska köpa AEG:s aktier. Men det är för tidigt att avslöja namnet på köparen, säger Hammarby Fotbolls ordförande Henrik Wesslén till Sportbladet.

AEG:s representant och vice ordförande i Hammarby Fotboll, Per Magnusson, bekräftar för fotbollskanalen.se att förhandlingar pågår, men att det är oklart när ett eventuellt köp kan bli av.
– Vi vet att det är bråttom, men jag kan inte svara på när och om det kan bli av. AEG jobbar för att den här lösningen kommer att bli den bästa möjliga för Hammarby Fotboll, säger Per Magnusson till fotbollskanalen.se.

Varför vill AEG sälja sin andel?

– AEG:s primära kärnverksamhet är att driva arenor och att ta hand om dess hyresgäster, säger Magnusson samtidigt som han betonar att samarbetet med Hammarby, oavsett ägarfrågan, kommer att fortsätta i och med att AEG driver Söderstadion och den nya Stockholmsarenan.

Sportbladet skriver också att de nya ägarna kan gå in med 20 miljoner kronor rätt in i Hammarby Fotboll för att definitivt ordna upp klubbens ekonomiska problem.
– De ska säkerställa Hammarbys både kortsiktiga och långsiktiga finansiering, säger Wesslén till Sportbladet.

AEG ser därmed ut att lämna delägandet i Hammarby Fotboll efter nio år.

Publicerad 2010-08-04 kl 16:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto