POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Sveriges kunnigaste bloggar BARA om Superettan: ”Landets punkigaste serie”

Sveriges bästa Superettan-blogg här på fotbollskanalen.se. Niklas Jarelind ger er allt om ”landets punkigaste serie”.

På lördag har Superettan seriepremiär i TV4 Sport när Öster tar emot Gif Sundsvall. I och med att Sveriges näst bästa serie drar igång lanserar fotbollskanalen.se en ny blogg som bara fokuserar på Superettan. Bloggaren är Sveriges mest kunniga på serien, Niklas Jarelind, som kommenterat otaliga Superettan-matcher, sett ännu fler och var moderator på seriens upptaktsträff.

Berätta, Niklas, varför ska man läsa din blogg?
- Man ska läsa den om man är nyfiken på en överblick över landets punkigaste serie. Allsvenskan i all ära, men Superettan är lite mer Bukowski, lite mer Exploited. Men visst, gillar man Coelho och Justin Baby (eller vad han heter) så ...

Vad kommer du bjuda på då?
- kommer att bli en salig blandning av lite mer seriösa matchtankar, lite mindre seriösa betraktelser och en och annan reseberättelse från mina besök på arenorna under säsongen.

Varifrån kommer ditt stora intresse för Superettan?
- Jag gillar svensk fotboll. Vad är det för fråga, haha?

Men vad är det bästa med Superettan då?
- Det bästa är att det är så ont om trista mittenmatcher. Det är tre platser i toppen och fyra platser i botten och det kommer att vara tajt runt varenda streck hela året. Sedan är ju serien full av sköna profiler. Inte alltid de bästa spelarna, såklart, men många lirare, brunkare och andra lirare med en del udda fotbollsöden i sina karriärer.

Och till sist, vilka lag går upp till allsvenskan?
- Jag tror att Giffarna, Bois, Hammarby, Åtvidaberg och Assyriska kommer att göra upp i toppen. Men Brommapojkarna, Falkenberg och mycket möjligt även Ljungskile och Jönköping kommer att ha tätkänning. De två direktplatser går dock till något av de fem lag jag nämnde först. Dessutom kommer ju, som vanligt, någon helt otippad att hänga med. Haha, OK, jag vet, jag räknade just upp halva serien, men ... det är ju så. Underbara Superettan, nu kör vi!

Fotbollskanalen.se

Publicerad 2011-04-07 kl 23:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå