Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

SvFF går inte vidare med Varberg-Gais: "Inga sådana avvikelser"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

SvFF valde att titta närmare på Varbergs 7-1-kross mot Gais.
Men något vidare ärende blir det inte.
- Det fanns inte sådana avvikelser att det fanns skäl för oss att gå vidare, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till Fotbollskanalen.

Det var den 17 maj som Varberg krossade Gais på Påskbergsvallen med hela 7-1. Ett uppseendeväckande resultat, och när matchen mellan IFK Göteborg och AIK dagen efter sköts upp på grund av ett matchfixningsförsök väcktes reaktioner. SvFF valde att syna superettan-matchen närmare.

Förbundet har nu tittat på matchen och bestämt sig för att inte starta en större utredning.

- Den information som vi har fått från både Svenska Spel och Uefa angående vad de har kunnat se på spelmarknaden och så där, bland annat med bakgrund av den informationen, så har vi inte sett att det just nu finns något skäl att gå vidare med någon djupare utredning där. Sedan är det alltid så att man får hålla det öppet, skulle det komma fram nya omständigheter och uppgifter så får man titta igen. Men det fanns inte sådana avvikelser att det fanns skäl för oss att gå vidare, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till Fotbollskanalen.

Vad var det som fick er att titta närmare på matchen från första början?
- När det gäller exakt vad som gör att man tittar närmare på en match kan vara många olika faktorer. Och vilka faktorer som var avgörande i det här fallet det vill jag inte gå på. Det kan vara olika saker.

Efter den uppskjutna matchen mellan IFK Göteborg och AIK gästade kriminalkommissarien Fredrik Gårdare Nyhetsmorgon. Där berättade han att det sedan tidigare funnits misstankar om uppgjorda matcher.

- Ja, fast inte med så här uppmärksammade lag (som IFK Göteborg och AIK). Men vi har ett flertal matcher som vi har starka misstankar på.

Se höjdpunkterna från Varberg-Gais i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-30 kl 11:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons