Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

SvFF: "Inga hinder för AFC-flytt"

Enligt SvFF:s bestämmelser finns det inga hinder för att flytta en elitklubb geografiskt. En sammanslagning är desto mer komplex.
- Då krävs ett godkännande från exempelvis tävlingskommittén, säger förbundsjuristen Jacob Högberg Jacobsson.   

AFC United planerar att flytta A-lagsverksamheten till Eskilstuna inför nästa säsong enligt DN. Dessutom kan klubben komma att byta namn.

Enligt svenska fotbollsförbundets är det upp till klubben själv att bestämma om en eventuell sätesändring. Allt som krävs är att den nya stadgan röstas igenom av föreningen.  

- Nu har inte jag läst mer än det som har stått i tidningarna men så som jag uppfattar situationen kring AFC så ska det inte vara några problem, säger förbundsjuristen Joakim Högberg Jacobsson.

När det gäller namnbytet är även det något som föreningen tar beslut kring på egen hand.

- Det är inga problem förutsatt att det nya namnet givetvis följer våra principer.

2008 nekades Bälinge, som nyligen hade åkt ur damallsvenskan, att slå samman sin A-lagsverksamhet med Sirius. SvFF beslutade att detta endast kunde bli möjligt om Bälinge flyttade hela verksamheten till Uppsala, alternativt att de släppte sin plats i seriesystemet och började om i division fem.

- En sammanslagning fungerar lite annorlunda. Då behöver man ett godkännande från tävlingskommittén eller förbundsstyrelsen, säger Jacob Högberg Jacobsson.

Publicerad 2016-07-05 kl 11:17
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER