Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

SvFF undersöker - kan tjäna pengar på övergångar han själv godkänner

5v

Hans Selling är ordförande i GIF Sundsvall – och investerare i GIF Sundsvall Investment.
Därmed kan han tjäna pengar på övergångar han själv godkänner.
-Jag har satsat pengar för att visa att jag tror på det, säger Selling till Sundsvalls Tidning.

Riskkapitalbolaget GIF Sundsvall Investment var räddningen för klubben med samma namn. Utan deras investering hade klubben gått under, menar ordförande Hans Selling. I utbyte får bolaget 50 procent på lagets intäkter från spelarövergångar, och en ännu okänd avkastning.

En av investerarna i GIF Sundsvall Investment är dock Selling själv. Det innebär att han kan tjäna pengar till egen ficka på övergångar som han godkänner i egenskap av ordförande, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Nu kommer Svenska Fotbollförbundet undersöka upplägget.

”Vi kommer i närtid att undersöka GIF Sundsvalls upplägg närmare i dialog med föreningen och utifrån det bedöma om det kan vara i strid med några av SvFF:s regelverk, respektive om det finns anledning till vidare åtgärder och/eller diskussioner.”, skriver förbundsjuristen Christine Stridsberg till ST.

ANNONS

Att Selling investerade i bolaget hade enligt honom själv inte med några ekonomiska intressen att göra. Om upplägget bryter mot reglerna är han beredd att dra sig tillbaka. 

- Jag har gått in med 50 000 kronor i det här. Jag har satsat egna pengar för att visa andra med större portmonnä att jag tror på det. Jag kan ta tillbaka pengarna om det är så, men om det skulle bli en utdelning för investerarna - då är det bara ett bevis på att det går jäkligt bra för GIF Sundsvall, säger han till tidningen. 

Selling har senare återkommit till ST, och meddelat att han, oavsett SvFF:s undersökning, kommer ge tillbaka pengarna till föreningen. 

"Jag kan redan nu oavsett vad Svenska Fotbollsförbudet kommer fram till öppet deklarera att jag återskänker den vinst som eventuellt kan uppstå på min investering och gärna i form av ett stipendium till unga lovande egna juniorer", skriver han till ST. 

ANNONS
Publicerad 2021-10-27 kl 10:33
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto