Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

SvFF vill förhindra att klubbar byter stad - Dalkurd: "Inget som påverkar oss"

Foto: Bildbyrån

Vintern kan bli Dalkurds sista chans att flytta från Borlänge.
SvFF tittar nämligen på ett nytt förslag som ska förhindra att klubbar byter stad.
- Byter man ort över en distriktsgräns blir regeln att man flyttas ned i seriesystemet och får börja om på lägsta nivån, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till DT.
- Det är inget som påverkar oss direkt, säger Dalkurds vd Cego Heskali till Fotbollskanalen.

AFC United flyttade från Solna till Eskilstuna och blev AFC Eskilstuna inför den allsvenska debutsäsongen i år. Dalkurd har diskuterat samma sak, redan förra vintern var det aktuellt med en flytt till Uppsala. Och i år är ärendet uppe igen. Senast den 11 november vill Borlänge kommun ha besked om klubben stannar eller inte.

Men inom kort kan SvFF införa en regel som ska förhindra klubbar från att byta stad och distrikt. På representantsskapsmötet den 1 december finns ett förslag som ska förhindra klubbar från att flytta uppe på bordet, det rapporterar Dalarnas Tidningar.

Byter man ort över en distriktsgräns blir regeln att man flyttas ned i seriesystemet och får börja om på lägsta nivån med sitt representationslag, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till DT.

Förslaget kommer, om det klubbas igenom, att träda i kraft inför säsongen 2019. Anders Hübinette menar att en av de viktigaste anledningarna till förslaget är att det finns en risk att "lag flyttas runt allt eftersom det kommer locktoner från kommuner eller näringsliv".

Det blir någon sorts NHL-verksamhet där högstbjudande kommun eller företag lockar till sig ett lag i högsta serierna, säger Hübinette.

Dalkurds vd Cego Heskali vill inte gå in på klubbens planer för nästa säsong.

- Jag hade gärna velat svara om matchen (mot BP) gått som planerat. Det är ingen hemlighet att vi kollar på olika alternativ. Det är mycket som hänger på var vi kommer att spela nästa år, säger Heskali till Fotbollskanalen.

Så efter det är klart var ni spelar nästa år så kan ni berätta mer?
- Exakt. Vi får se, det kanske avgörs i kväll.

SvFF:s förslag är dock ingenting som påverkar Dalkurds beslut, menar Cego Heskali.

- Vi har inte tänkt så mycket på det, ett beslut nu tycker jag ska bli giltigt. Vi vill inte hålla på och flytta runt. Vi måste hitta det alternativ som ska bli bäst för klubben. Sedan ska vi utgå från det framöver. Jag tror att det är så föreningen tänker, jag kan inte tala för styrelsen.

- Så det är inget som påverkar oss direkt.

Så det ni beslutar er för i år är det som kommer att gälla i framtiden för Dalkurd?
- Exakt.

Dalkurd är mycket nära allsvenskt avancemang till nästa år. Om Trelleborg förlorar borta mot Frej under fredagskvällen är Dalkurd klart för uppflyttning. Annars kan Borlänge-laget själva säkra avancemang hemma mot Gais under lördagen.

Publicerad 2017-10-27 kl 17:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons