Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Syrianska överväger att anmäla Dalkurd-tränaren för förtal: "Kan inte bara kasta skit"

Foto: Bildbyrån.

Syrianska anklagas för systematisk matchfixning.
Nu överväger Södertäljeklubben att anmäla Andreas Brännström för förtal:
- Det är inte bara att gå ut i media, öppna munnen och kasta skit på en klubb, säger sportchefen Can Melkemichel till Fotbollskanalen.

Dalkurds huvudtränare Andreas Brännström riktade under gårdagen allvarliga anklagelser mot den degraderade superettanklubben Syrianska. Brännström skrev på Twitter att klubben hade matchfixning som ”ekonomisk modell” och när Fotbollskanalen ringde upp gick han hårt åt klubben.

- Ja det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare, sa Brännström.

När Fotbollskanalen når Syrianskas sportchef Can Melkemichel fördömer han Brännströms uttalande och berättar att det nu är aktuellt med att anmäla Dalkurd-tränaren. Samtidigt vill han sätta sig in närmare i det Brännström säger innan han ger några utförligare svar.

- Vi kommer att gå till botten med här och så får vi se om vi eventuellt till och med ska anmäla Andreas för förtal. Det är en så pass allvarlig anklagelse från en person, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag tycker att han borde ha underlag eller att han borde kunna bevisa det. Det är inte bara att gå ut i media, öppna munnen och kasta skit på en klubb.

Faktum är att Svenska Spel i september 2014 stoppade allt spel på Syrianskas matcher resten av säsongen. Unibet gjorde samma sak i oktober 2015 och när DN och SVT i december 2016 rapporterade att 43 spelare var misstänkta för matchfixning kom den största andelen från Syrianska, AFC Eskilstuna och Landskrona.

- Visst har det förekommit att vi varit misstänkta, om jag inte minns fel var det Jönköping borta 2014. Där fanns det misstankar om den matchen men sedan dess har vi inte varit misstänkta en enda gång. Nu är han tränare för ett elitlag och går ut med så grova anklagelser. Då vill man ha underlag på det här, säger Melkemichel.

Polisen Fredrik Gårdare sa under gårdagen, i en intervju med GP, att de fått mycket information om att klubbar i division ett och superettan "fixar" sina egna matcher.

- Det dyker upp tips inifrån klubbar med väldigt dålig ekonomi som säger att föreningen själva tar till matchfixning för att rädda klubbens ekonomi. Det har vi rätt mycket information om. I de föreningarna råder det ofta stora motsättningar runt det här. Tipsen säger att man i föreningar har varit osams och haft konflikter.

Publicerad 2017-10-31 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons