Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Syrianskas polisanmälan mot Brännström läggs ner

Syrianska och sportchefen Can Melkemichel polisanmälde Andreas Brännström för förtal. Men polisen fann ingen anledning till att inleda en förundersökning.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Går man ut och säger någonting i media och inte har något underlag och inte kan styrka det så säger det väl sig självt egentligen, säger Melkemichel till Fotbollskanalen.

Dalkurds tränare Andreas Brännström anklagade Syrianska för att använda matchfixning som "ekonomisk modell" i en rad inlägg på Twitter. Senare utvecklade Brännström för Fotbollskanalen:

- Det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare.

Syrianska svarade med att anmäla Brännström både till polisen och det Svenska Fotbollförbundet. SvFF:s Disciplinnämnd kom fram till att man inte kan bestraffa Brännström för uttalandena.

ANNONS

Även polisen har kommit fram till samma sak. Det första beskedet var att ärendet skulle passas över till Justitiekanslern, men istället togs beslutet direkt att någon förundersökning inte skulle inledas, utan ärendet lades ner direkt.

"Det förfarande som anmälts är inte brottsligt. Förtal kan inte rikta sig mot kollektiva enheter", skriver Polisregion Stockholm i beslutet.

Syrianskas sportchef Can Melkemichel kommenterar beslutet för Fotbollskanalen:

- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag kan inte tycka någonting.. Går man ut och säger någonting i media och inte har något underlag och inte kan styrka det så säger det väl sig självt egentligen. Men men, det är ett beslut som de har tagit och då är det inte så mycket att säga, säger Melkemichel.

Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten, sa tidigare till Fotbollskanalen att man prioriterade en eventuell hotbild mot Brännström, något som inte uppskattades av Melkemichel.

- Jag tycker bara att det är lite konstigt att man tycker att det kan förekomma en hotbild mot en individ som går ut i media och påstår något. Det här är inte ett yttrande, det är ändå ett påstående från honom. Går man ut med ett sådant påstående så får man en motanmälan mot sig från den föreningen man påstår gör systematisk matchfixning. Man ska nog tänka sig för innan man gör ett sådant påstående. Sedan att polisen går in på en linje och säger att det kan förekomma en hotbild mot den tränaren, det tycker jag var ett konstigt beslut.

ANNONS

Köper du förklaringen att förtal inte kan riktas mot en kollektiv enhet - alltså en förening?
- Förening och förening. Här går han ju egentligen ut inte bara mot föreningen. Jag menar, när du skriver systematisk matchfixning då betyder det ju hela föreningen och alla spelare. Det är vad jag tycker, sedan vad de tycker får stå för dem. 

Via sms kommenterar Andreas Brännström polisens beslut för Fotbollskanalen:

"Det var väntat. Som jag sagt tidigare funkar inte förtal på det sättet. Men det var bra att få det testat."

Publicerad 2017-11-22 kl 14:54

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto