POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

TFF i kris – då svarar mijardärssponsorn med tystnad

Foto: Scanpix

Rune Andersson

Rune Andersson har upprepade gånger räddat Trelleborgs FF med miljonbelopp ur egen ficka, men enligt uppgifter till fotbollskanalen.se kan han ha skjutit till pengar för sista gången.

- Rune vill inte prata om det, säger Anderssons sekreterare till fotbollskanalen.se, och hänvisar till klubben.

1-5 mot bottenkonkurrenten Umeå på torsdagen Trelleborgs FF är svindlande nära att trilla rakt igenom superettan efter att förra året ha trillat ur allsvenskan. Och klubben dras med stora ekonomiska problem efter att man haft för stora kostnader med sig från allsvenskan. Kostnader som inte kunnat täckas som superettanlag när de sportsliga resultaten och publiken med dem uteblivit.

Och man var illa ute ekonomiskt även i vintras. Men den gången räddades TFF av affärsmannen Rune Andersson som med privata pengar räddade klubben som gått 8,8 miljoner kronor back efter att ha trillat ur allsvenskan. Men det tillskottet har inte stoppat föreningen från att blöda pengar.

Tidigare i veckan meddelade TFF att man sagt upp hela sin personal och bantat organisationen.

- Vi hade två vägar att gå, antingen det här eller att gå i konkurs, sade ordförande Per-Anders Abrahamsson till Trelleborgs Allehanda då.

Frågan är nu om Rune Andersson än en gång kan tänka sig att gå in och stötta klubben med pengar ur egen ficka, något han gjort upprepade gånger under nästan 30 år utöver att hans företag Mellby Gård också sponsrar föreningen. I vintras flaggade Rune Andersson att det kanske fick vara nog med att pumpa in pengar i TFF vars ekonomi aldrig verkade bli bättre.

- Jag kan inte hålla på att pumpa in pengar för evigt, det vet styrelsen. Men jag tycker att det vore synd om föreningen skulle gå i konkurs, sade han till Kvällsposten i februari och medgav at han inte hade koll på hur mycket han lagt in i klubben under årens lopp.

- Jag skulle bara bli bedrövad om jag satte mig ner och räknade,

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se överväger nu Rune Andersson att helt upphöra med att skjuta till pengar ur egen ficka till TFF. Men när fotbollskanalen.se ringer upp Rune Andersson för att få veta mer låter han via en medarbetare hälsa att ”han inte vill diskutera det, utan hänvisar till Trelleborgs FF”

Marknadschefen i TFF, Barbro Bengtsson , är den som sköter kontakten med klubbens sponsorer.

- Vi gör ju upp med den stöttning vi får av Rune inför varje säsong, och där är inte jag än inför nästa säsong. Jag sköter kontakten med sponsorerna och i dagsläget vet vi inte om vi spelar i superettan eller division ett nästa år, så det säger sig självt att det inte går att sköta det nu.

Har ni varit i kontakt med Rune Andersson med anledning av de nödåtgärder som ni nyligen tog då hela personalen sades upp?

- Det sköts i så fall på styrelsenivå, långt ovanför mitt huvud, det har jag inga kommentarer till, säger Barbro Bengtsson, till fotbollskanalen.se

Så frågan är om Trelleborg kan hoppas på Rune Anderssons pengar ännu en gång om det skulle knipa.

- Vi utgår från att Mellby Gård kommer att sponsra Trelleborg nästa säsong också, säger TFF:s fotbollsansvarige Stefan Nilsson till fotbollskanalen.se

Men har ni varit i pratat med Rune Andersson om pengar utöver det, med tanke på den prekära ekonomiska situation som ni är i nu?

- Det är ju en löpande dialog som förs så det får vi se. Runes hjärta klappar ju för TFF och han har hela tiden haft ful koll på vad som gällt här. Men vi räknar med att vara i balans nu efter de åtgärder vi nu vidtagit, säger Nilsson.

Med fem matcher kvar av säsongens superetta ligger TFF trea från slutet med 22 poäng. Lika många som nästjumbon Umeå och en mer än Värnamo som ligger sist med 21 poäng.

Publicerad 2012-09-28 kl 15:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå