POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
3v

TFF och anfallare bröt efter en vecka - uppges tycka det är "för kallt" i Sverige: "Inte diskuterat det"

Foto: Bildbyrån.

Musa Noah Kamara och TFF gick skilda vägar efter en vecka. 
BBC uppger att anledningen är att det är "för kallt" i Sverige.
TFF-managern Peter Swärdh förnekar det.
- Vi har inte diskuterat det i alla fall, nej, säger han till Fotbollskanalen. 

Trelleborgs FF presenterade i måndags i förra veckan anfallaren Musa Noah Kamara, 19, från Sierra Leone. Anfallaren skrev på ett kontrakt över 2022 och TFF-managern Peter Swärdh sa då att "Musa har en stor potential" och att spelaren är "tänkt som en långsiktig förstärkning på anfallssidan" i föreningen. 

Men under måndagsförmiddagen meddelade TFF att parterna - efter bara en vecka - går skilda vägar. Detta med anledning av att anfallaren "av personliga skäl önskat resa tillbaka till hemlandet", vilket gör att kontraktet nu är hävt. 

- Musa har av personliga skäl velat åka hem till Sierra Leone och vi har valt att bemöta hans önskan, sa Peter Swärdh i en kommentar på TFF:s hemsida. 

Senare rapporterade BBC att anledningen till att Kamara inte vill fullfölja sitt avtal är att han tycker att det är "för kallt" i Sverige. Han ska ha sagt det till BBC. 

Peter Swärdh dementerar i sin tur uppgifterna. 

- Jag vet inte… Vi har gått ut med att vi avbrutit avtalet tillsammans med Musa på grund av personliga skäl. Det är väl sant att det är kallare i Sverige än i Sierra Leone?, säger han till Fotbollskanalen. 

Absolut.
- Vi förhåller oss till att det är av personliga skäl men just den kommentaren får du ta med en… det har inte ingått i de personliga skäl som vi har pratat om. Så kan man säga. 

Så det är inte sant att det skulle varit ett primärt skäl?
- Vi har inte diskuterat det i alla fall, nej.

Kan du in någonting mer på vad personliga skäl innebär?
- Nej, vi har kommit överens om att vi håller oss till den kommentaren. 

Kamaras agent Anthony Finnigan menar också att det inte ligger någon sanning i att spelaren bröt med TFF på grund av väderförhållandena i Sverige. 

- Det där är bara någon som försöker vara rolig. Inte en chans. Han var i Hammarby förra november, så han kände till vädret. Jag vet inte vart det där kommer ifrån. Det där stämmer inte alls, säger Finnigan till Expressen

Kamara har meriter från Sierra Leones A- och U20-landslag. Han var tänkt som en långsiktig förstärkning för TFF, men lämnar alltså nu redan efter en vecka i klubben.

Publicerad 2019-08-19 kl 15:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå