Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
4d

TFF-talang uppges klar för Roma - klubbasen: "Tillåtelse att träna - inget annat"

Foto: Bildbyrån.

TFF-talangen Joel Voelkerling Persson uppges klar för Roma. 
Nu dementerar TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall det. 
- Han har fått tillåtelse att åka ner och träna med Roma. Det är inget annat, säger han till Fotbollskanalen. 

Trelleborgs FF-talangen Joel Voelkerling Persson, 15, uppgavs i går vara klar för flytt från Skånelaget till Roma för spel i den italienska klubbens akademi. Italienska sajten Il Romanista skrev att talangen redan var igång i full träning med laget. 

Nu tillbakavisar Trelleborgs klubbdirektör Mattias Kronvall uppgifterna om att en övergång är klar. Han berättar att talangen enbart är på besök i Rom, precis som under förra sommaren, för träning mellan den 7 och 18 januari. 

- Han har fått tillåtelse att åka ner och träna med Roma. Det är inget annat. Han var nere i somras också och provade på, men inget annat, säger Kronvall till Fotbollskanalen. 

Kronvall vet inte om Roma är intresserat av svensken. 

- Jag vet inte. De är intresserade av träning, men mer vet jag inte. Det som är bestämt nu är träning och sedan får vi ta det därifrån, säger han. 

- Vi kommer väl att pratas vid längre fram, men i nuläget kör han på där nere i lugn och ro och bekantar sig på båda håll, fortsätter han. 

Hur känner Voelkerling Persson för en flytt till Roma?
- Vi har pratats vid och det viktigaste nu är att han tränar i lugn och ro. Det är spelaren som tar beslutet om han vill prova det och sedan får man ta ställning till det därifrån och se hur Roma ser på det. Vi har i samråd med familjen kommit överens om det här först. 

Hur ser du på att en stor klubb som Roma vill ha ner en av era spelare för träning?
- Det är alltid skoj, både skoj för spelaren och klubben. Det är kul att våra spelare kan attrahera en storklubb. Det visar också att vi gör ett bra arbete, men nu får vi ta det därifrån och se vad som händer. 

Joel Voelkerling Persson har under senaste åren tillhört TFF:s ungdomslag. 

Publicerad 2019-01-14 kl 17:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons