Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Tillbaka efter hemska sjukdomen: "Tog bort en meter tarm i januari"

Försök igen

En inflammatorisk tarmsjukdom tvingade Utsiktens Daniel Tidstrand till flera operationer och nästan ett års uppehåll från fotbollen.
Men nu är han frisk – och tillbaka på planen.
– De tog bort nästan en meter tarm i januari. Sedan dess har det känts bra, säger han till Fotbollskanalen.

I slutet av maj förra året, strax innan Utsiktens möte med Österstund, tvingades Daniel Tidstrand åka in till sjukhuset. Blindtarmen behövdes opereras bort. Ett rutiningrepp som normalt genomförs utan några problem.

Den här gången gick dock inte allt som det skulle. Bara ett par dagar efter att han hade lämnat sjukhuset tvingades 21-åringen åka in och öppna upp buken på nytt. En inflammatorisk tarmsjukdom hade blossat upp.

-  Jag har haft den sjukdomen sedan tidigare, men utan att den har gett mig några problem. Nu blev det varbölder i magen och de tvingades ta bort delar av både tjock- och tunntarmen, säger han.

- Hade inte det med blindtarmen hänt så hade sjukdomen troligtvis inte blossat upp. Tiden som följde blev en kamp. För att ta sig tillbaka till livet och fotbollsplanen.

- Det var en väldigt tuff sommar. 60 dagar inne på sjukhuset med en massa undersökningar.

Han lyckades dock besegra allt det där. Och under tisdagen spelade han 30 minuter i Utsiktens U21-match mot Gais.

Det blev visserligen förlust med 3-0, men för Daniel Tidstrand kändes det som en seger.
- Det var helt underbart! Riktigt gött att få känna på det. Sedan är det lite bolltouch och så som inte riktigt sitter, men det kommer. Jag gjorde ju trotsallt inte ett enda träningspass från maj till mitten av februari i år. Det är ganska lång tid.

Är du helt frisk nu?
– Risken att sjukdomen kommer tillbaka finns alltid. Det kan ta något år, det kan ta 40 år eller så kommer den aldrig tillbaka. Men jag opererade mig i januari. Då tog de bort nästan en meter tarm och efter det har det gått bra. Så nu kör jag på med fotbollen igen.

Se Daniel Tidstrands mål mot Varberg förra året i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-03-22 kl 20:00
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER