Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Touma vill slå ihop Södertäljeklubbarna: "Det kommer rädda samhället"

Foto: Bildbyrån.

Södertäljefotbollen mår dåligt.
Nu vill Syrianska-ikonen Sharbel Touma se en hopslagning av klubbarna.
- Det här kommer att rädda samhället här, säger han i en intervju med LT.
- Jag skulle vara jättepositiv, säger Assyriskas sportchef Bobil Minasson till Fotbollskanalen.

Syrianska är på väg att åka ut ur den näst högsta serien. Södertäljeklubben är just nu under nedflyttningsstrecket och har fyra poäng upp till IK Frej på kvalplats.

Redan i fjol degraderades rivalen Assyriska ner till division 1 där man just nu huserar mitt i tabellen, långt från eventuellt avancemang – och de både klubbarna upplever en tuff tid både sportsligt och ekonomiskt. Lägg därtill vikande publiksiffror och det är lätt att förstå att situationen är kritisk.

Skillnaden mot de båda klubbarnas storhetstid under 2000-talet är milsvid (2008 sattes publikrekordert på arenan med nästan 8500 personer) och för att få ordning på både de fotbollsmässiga och samhällsrelaterade problemen vill Syrianskas förre tränare och spelare Sharbel Touma se en sammanslagning med Assyriska. Trots klubbarnas starka rivalitet.

- En sammanslagning är egentligen enda lösningen för framtiden. Eller om en av klubbarna bara konkar och bara en blir kvar. Det är tråkigt om det ska behöva hända, så ett samarbete hade varit bättre, säger han i en längre intervju med LT.

Enligt Touma mår Södertäljefotbollen, från A-lag ner till ungdomsverksamhet dåligt – och det får i sin tur konsekvenser på samhället i staden. Han menar att motståndarna till en sammanslagning ser problemen i stället för lösningarna.

- Man ser inte möjligheterna. Bara de här frågorna. Det kanske är för mycket prestige. Men jag tror inte att namnet är det stora problemet heller. Jag tror att de flesta skulle kunna kalla (laget) för Suryoye. Man måste tänka längre. Det här kommer att rädda samhället här. Vi kan inte koncentrera oss på sådana här saker. Vi måste kunna rädda våra barn. Våra ungdomar. Samhället. Fotbollen är en fantastisk sport som kan göra stor nytta i samhället.

- Ibland är det på liv och död. Vissa ungdomar hamnar på gränsen till att hamna fel – eller fortsätta med fotbollen. Jag tycker att man ska kunna tänka längre steg än bara det här egoistiska.

Debatten om att slå ihop de båda klubbarna är knappast ny och vid flera tillfällen tidigare har frågan varit uppe som förslag. Senast 2014 rapporterade Aftonbladet om att förslaget var uppe på bordet.

Assyriskas sportchef Bobil Minasson är generellt sett positiv till en eventuell sammanslagning.

- Jag kan inte svara för hela föreningen och alla medlemmar men om du frågar mig personligen så skulle jag vara jättepositiv. Jag har inga invändingar. Vem säger nej till mer förutsättningar, större resurser och massa kärlek? Tillsammans är man starka, så är det, säger han till Fotbollskanalen.

Är det något som kan vara aktuellt i dag, är det något ni diskuterar?
- Kommunen har velat ha något sånt men de har inte tagit fram något konkret kring vad de skulle vilja göra för oss och Syrianska och hur de skulle se på det. Vi tycker inte att att man bara ska säga att "vi slår ihop oss" utan vi vill se förutsättningarna. "Vad kan ni göra för oss". Vi har ju det taskigt ekonomiskt, båda föreningarna. Så vi är öppna för allt, absolut.

Publicerad 2017-10-19 kl 12:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons