Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Toumas stora släkt – dags för Karlos

Farbror heter Sharbel Touma, kusinen Jimmy Durmaz - men nye stjärnskottet Karlos Touma ser fler likheter med Tysklands målspruta Mario Gomez. Och i Sverige har han ett något oväntat drömlag att spela i.
- De är fantastiska - det skulle vara grymt kul att spela där.

Sharbel Touma har en lång karriär i AIK, Djurgården, Holland och Tyskland bakom sig – bland annat. Fortsatt ett av allsvenskans största namn, liksom Malmös utlandsaktuelle mittfältssnidare Jimmy Durmaz. Den sistnämndes farbror David har varit i klubbar som Gais och Malmö, och numera Assyriska. Nu är ytterligare en stjärna på väg att tändas i vad som måste vara en av Sveriges bästa fotbollssläkter.

Karlos Touma leder skytteligan i division 1 Norra överlägset – 12 mål på elva matcher för Vasalund, som är lika överlägsna i serien, sex poäng ner till tvåan Sirius.

- Det har varit mitt år, det har bara rullat på. Laget försöker verkligen rulla boll och det har funkat riktigt bra hittills. Vi hade det lite tungt under försäsongen, spelade bra men förlorade, men så när säsongen drog igång så föll allting bara på plats, säger Karlos Touma till FotbollDirekt.se.

Karriären började i småklubben Mellringe i Örebro och fortsatte i plantskolan BK Forward, där han spelade tillsammans med kusinen Jimmy Durmaz. Sedan flyttade familjen till Södertälje, där Karlos började spela i Syrianska – då i division 1. Men det blev aldrig några matcher i a-laget, och efter sejourer i Huddinge, Syrianska Botkyrka och Valsta Syrianska har han nu hittat rätt i Vasalund, 21 år gammal.

- Jag skrev på ett långt kontrakt, till 2015. Det har känts rätt hela tiden, jag har kommit till en bra klubb, en lugn klubb som satsar på unga spelare, säger Touma.

Du har många andra stora fotbollsnamn i släkten – vem har påverkat dig mest?

- Det är Sharbel, han är hela släktens fotbollsförebild, jag har alltid sett upp till honom. När jag var liten tittade jag alltid på hans matcher, i AIK och Djurgården och sedan när han kom ut i Europa. Vi har spelat mycket tillsammans, bara spontanfotboll så. Han har alltid bistått mig med hjälp och tips, små detaljer i spelet.

- Jimmy har jag spelat tillsammans med i BK Forwards juniorlag. Men han är mer som en kompis, vi är ju ganska jämnåriga, han är två år äldre. Men han har gjort det fantastiskt bra i MFF och det är riktigt kul. Han var väldigt duktig redan då i juniorlaget, man kunde se att han skulle bli bra.

- Det är ju en stor fotbollssläkt, alla är intresserade och vi snackar mycket fotboll. Det kommer komma fler i framtiden också, det är några yngre förmågor i tioårsåldern i släkten som kan bli riktigt bra.

Men även han nu är nära släkt med Sharbel Touma, Jimmy och David Durmaz, så liknar inte Vasalundskometen någon av dem i spelstilen. 183 cm långe Karlos är mer en renodlad box-anfallare och när han själv får jämföra sig med en spelartyp så väljer han tyska målmaskinen Mario Gomez.

- Jag är nog ganska lik honom, även om han är förstås är på en helt annan nivå. Men jag tittar mycket på honom, hur han arbetar i straffområdet och hur han avslutar. Jag är en hårt arbetande forward som vill göra mål och tror väl att jag är hyfsat bra både med fötterna och huvudet, jag kan göra mål på flera sätt. Jag har näsa för mål, men det är något som man måste träna på också och det gör jag hela tiden.

Med 12 mål på elva matcher i division 1 brukar det inte dröja länge innan större klubbar börjar intressera sig. Karlos Touma säger sig inte känna till något intresse, men ambitionen om spel på en högre nivå finns så klart där. Men på frågan om vilken som är hans favoritklubb i Sverige så kommer svaret något överraskande, med tanke på uppväxten i Örebro och Södertälje.

- Elfsborg är det lag som spelar bäst i Sverige, jag tycker de är fantastiskt bra. Och det är inte bara i år som det är så, jag tycker att de varit fantastiska länge. Så om det är någon klubb jag håller på i Sverige så är det Elfsborg faktiskt.

- Men när det gäller större klubbar… jag har valt att inte tänka på det. Jag vill spela upp Vasalund i superettan bara, gör man det bra hela tiden så kommer allt det andra också.

Publicerad 2012-06-27 kl 11:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons