Tung kväll för VSK - målvakten utburen på bår

Västerås fick en tung första halvlek med skadad målvakt och missad straff.
Trots en upphämtning i andra räckte det inte till några poäng.
De besegrades av serieledande Värnamo med 3-2.

Oscar Uddenäs gav Värnamo ledningen efter elva minuter, när han från nära håll kunde peta in bollen. Det var starten på en målrik föreställning mot Västerås.

Det var Värnamo som gjorde även det andra målet i matchen, när Uddenäs serverade en fin boll till Oscar Johansson. Men därefter kom en kvittering som satte liv i matchen igen.

Olle Edlund bjöd på ett drömmål. Han tog emot bollen strax ovanför mittlinjen och kunde själv lägga fram den och gå på skott strax utanför straffområdet. Bollen vred sig in vid bortre krysset.

Men det skulle bli en tung första halvlek för Västerås. Målvakten Daniel Svensson skadade sig och fick bäras ut på bår efter vad som verkade vara en smäll mot huvudet. Istället fick 18-åriga Samuel Selin ta hans plats. Det dröjde inte länge innan han släppte in ett mål, efter ett försvarsmisstag. Selin fick en olycklig hemåtpass mot sig, som han inte hann mer än nudda med foten, innan Christian Moses kunde stöta in den i mål.

Dessutom avslutades första halvlek med en missad straff för VSK, som seglade högt över.

En reducering kom i andra, till 3-2, och upptakten av matchen blev spännande när Västerås forcerade för en kvittering. De skapade flertalet chanser och var så nära som en boll på mållinjen men målet uteblev.