Tungt för HBK i hemmapremiären - tappade ledning mot Norrby

Norrby besökte Halmstad i superettan.
Trots tidig ledning från hemmalaget kunde Norrby vända och vinna matchen.

Halmstads BK ställdes mot Norrby IF i superettans andra omgång.

Hemmalaget gick in i matchen med en poäng efter att ha spelat oavgjort mot Örgryte i premiären. Norrby tog tre poäng i första matchen, då de slog Dalkurd med uddamålet.

Till en början var det Norrby som tog grepp om matchen och stod för den första målchansen, då Ekin Bulut fick bollen på mål efter ett perfekt inlägg. Dessvärre för Norrbys del kunde HBK-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist ta hand om bollen utan större problem.

I stället tog Halmstad ledningen i 41:e minuten genom Mikael Boman. Boman fick en bra träff med pannen och styrde bollen mot mål, där Norrbys målvakt var på bollen men inte lyckades styra bort den. Resultatet i halvtid var 1-0 till HBK.

Men i andra halvlek skulle Norrby få utdelning för sin press. Trots att HBK började halvleken med några starka minuter, behöll Norrby trycket och fick till slut in ett välförtjänt kvitteringsmål. Det var Nicklas Savolainen som höll sig framme i 70:e minuten. Några minuter kunde bortalaget fullborda vändningen efter ett långt inkast till Anton Wede som säkert placerade in bollen i nät.

Matchen slutade med tre poäng för Norrby, som efter två matcher är obesegrat.

Halmstad: Nilsson Säfqvist - Boakye, Johansson, Baffoe, Bengtsson - Kroon, Karlsson, Ahlstrand, Tot Wikström - Karim, Boman.

Norrby: Cajtoft - Savolainen, Lundgren, Mohamad - Brannefalk, Berggren, Pekalski, Rubio Sivodedov, Bergh - Beqaj, Bulut.