TV: Abraham straffhjälte - sänkte Jönköping

Sargon Abraham är klar för spel i Blåvitt nästa år.
I dag straffade han J-Södra till 2-1-seger för Degerfors.

Degerfors och superettans skyttekung Sargon Abraham skrev nyligen på för IFK Göteborg, men ser ut att spela klart säsongen med Degerfors i superettan. I dag visade han åter sitt värde för klubben i hemmamötet med Jönköpings Södra på Stora Valla.

Efter en händelsefattig första halvlek, så gav bortaanfallaren Jakob Orlov i den 47:e minuten Jönköping ledningen från nära håll, men fick inte fira särskilt länge. Tio minuter senare, så inledde Degerfors sin vändning till seger.

Först kvitterade Erik Björndahl i den 57:e minuten till 1-1 och därefter klev Abraham in i bilden i den 71:e minuten. Anfallaren var kylig från straffpunkten och sänkte Jönköping till 2-1, hans elfte mål för säsongen.

Degerfors stärkte därmed sin position som åtta i tabellen, medan Jönköpings Södra också är kvar på tiondeplats i superettan.