TV: Ängelholms tränare ville skicka hem sina spelare i andra halvlek

Gif Sundsvall utklassade Ängelholm med 6—0 (4—0) i toppmatchen i superettan. Sundsvall tog ett rejält steg mot den 14:e allsvenska säsongen inför 6 655 åskådare.

Sundsvall agerade helt utan nerver i den viktiga matchen och spelade en snabb och teknisk fotboll som gästerna från Skåne inte alls hängde med i. När Sundsvall dessutom var hundraprocentigt effektiva i matchupptakten var toppmötet avgjort redan efter en halvtimmes spel då Sundsvalls propagandafotboll resulterat i 4—0.

Målfesten inleddes i den sjunde minuten då Pontus Engblom krokades på väg igenom — Ari Frey Skulason var bombsäker på straffen.

Sju minuter senare hade Robert Lundström lekstuga i straffområdet och vände bort motståndarförsvararna innan han hittade rätt med sitt skott.

Sundsvalls skyttekung Fredrik Holster tryckte in sitt 14:e mål på en fin framspelning från Pa Amat Dibba.

När Emil Forsberg rann igenom och prickade in 4—0 var Ängelholm ett slaget lag.

Allt talar för att Sundsvall blir ett av de två lag som tar steget direkt upp i allsvenskan. Överraskningslaget Ängelholm får förlita sig på kvalspel om man kan slå vakt om tredjeplatsen i de tre matcher som återstår.

Publicerad 2011-09-30 kl 21:47