TV: Åtvidaberg mot allsvenskan - upp i serieledning

Två mål av veteranen Kristian Bergström såg till att Åtvidaberg gick upp i topp i superettan.

Efter 2-1 borta mot Ljungskile leder Åtvidaberg nu superettan på målskillnad före Ängelholm, som dock har en match mindre spelad.

Efter en dryg kvarts spel på Markbygg Arena tog Åtvidaberg ledningen genom veteranen Kristian Bergström. Bergström drog till med högern, för en gångs skull, och bollen gick i en båge över Nick Noble i LSK-målet.

I slutet av halvleken väggspelade sig Haris Radetinac igenom Ljungskileförsvaret och sköt ett skott som Noble styrde ut - men inte bättre än att Kristian Bergström kunde raka in 2-0.

Ljungskile tappade dock inte modet, och Joakim Runnemo kunde reducera i den 60:e minuten efter en hörna. LSK tryckte på mot slutet, men lyckades inte få in någon kvittering.

Publicerad 2011-09-03 kl 20:06