TV: Bajen upp i serieledning - men bara 1-1 mot Varberg efter missarna

Hammarby gick upp i serieledning i superettan i fotboll - men det blev "bara" en poäng borta mot Varberg efter flera grova missar.

Ett tidigt mål i baken, en missad straff för tredje matchen i följd och ett bortdömt, till synes regelrätt, kvitteringsmål.

Det var Hammarbys inledande 50 minuter i ösregnet mot Varberg på bortaplan.

Sedan kom träffen som trots allt gav serieledning.

Kennedy Bakircioglü tog sats från vänsterkanten och fick bollen att studsa på rätt ställe, 1-1.

Varberg hade tagit ledningen i den femte minuten, då ex-hammarbyiten Vlado Zlojutro hittade framstormande Karl Söderström med en passning snett inåt bakåt.

Hammarby fick en kvitteringschans till skänks när domaren Patrik Eriksson pekade på elvameterspunkten sedan Nahir Besara gått omkull. Det gick som det brukar: miss för tredje gången i rad. Efter Bakircioglüs två brända chanser sköt Pablo Piñones-Arce löst efter marken och Joakim Wulff kunde rädda.

Besara fick sedan ett mål tveksamt bortdömt för offside innan Kennedy slog till.

Östersund klättrade förbi Jönköpings Södra, upp till fjärde plats, efter 2-1 på Gais. Alex Dyer avgjorde i den 77:e minuten.

Assyriska vann Södertäljederbyt mot Syrianska, 2-0, och lämnade över jumboplatsen till Husqvarna.

Publicerad 2014-09-24 kl 22:22