TV: Bajrovics dubbel gav Gefle seger i klubbikonens comeback

Gefle-ikonen Mattias Hugosson gjorde oväntad comeback.
Då tog Gefle tre viktiga poäng i bottenstriden i superettan.

Gefle hade inför eftermiddagens möte med Varberg skadekris bland målvakterna i truppen. Förstemålvakten August Strömberg och andre målvakten Viktor Frodig var skadade, vilket innebar att  klubbikonen och 44-årige veteranen Mattias Hugosson åter fick ta på sig handskarna igen och ställa sig i mål - tots att han avslutade karriären redan säsongen 2013, även om han gjorde comeback som reservmålvakt i IFK Göteborg 2014

Det blev i slutändan en lyckad comeback för målvakten.

Gefle tog redan i den fjärde minuten ledningen i matchen genom Admir Bajrovic och satte därmed press på hemmalaget. Därefter gick det tyngre, då Netan Sansara såg rött och blev utvisad, samtidigt som Perparim Beqaj i den 32:e minuten chippade in 1-1.

Till slut kom Gefle igen, Bajrovic ordnade i andra halvlek 2-1 och laget höll undan till en viktig seger och tre poäng i bottenstriden i superettan. Det var lagets första seger i serien sedan den 11 augusti mot Halmstads BK på Örjans vall.

Gefle är fortsatt jumbo på 17 poäng, men har nu åtta poäng upp till Frej på säker mark i tabellen. Varberg är på 13:e-plats i superettan.