TV: BP:s djupa kris fortsätter - Anttonens dubbla mål för Degerfors

Degerfors tog tredje raka bortasegern och närmar sig toppen i superettan. 2-0-segern på Grimsta innebar samtidigt att ex-allsvenska Brommapojkarna fastnar allt djupare i bottenträsket i andradivisionen.

Brommapojkarna har bara lyckats spela ihop en poäng på de sex första matcherna efter återkomsten till superettan. Med utträdet ur allsvenskan har plantskolan BP slussat in många unga talanger i A-laget.

Teknik, bollsäkerhet och fantasi finns det gott om i det unga Stockholmsgänget. Men rutin och tyngd är det desto sämre beställt med. Och nu har BP redan hamnat i ett bekymmersamt bottenläge.

- Det där med att vi har ett ungt lag det visste vi innan. Det vi ska försöka ändra på är spelet i båda straffområdena, säger BP-tränaren Magni Fannberg.

Ovan tvåmålsskytt

Trots stort bollinnehav på hemmaplan låg BP under med 0—2 redan efter drygt 20 minuter. För ovanlighets skull var det Degerfors mittback Patrik Anttonen som fick några lyckosamma målminuter. Först med en kraftfull nick på hörna, sedan stod han på sätt ställe i andrafas efter ännu en hörna och tofflade in tvåan.

- Två mål var längesen, om nånsin. Men jag tycker vi gör en dålig första halvlek, sade den ovane tvåmålsskytten.

- Vi ska vara glada att vi med med oss de målen så tidigt som vi fick, det blir lättare att spela då.

Degerfors närmar sig toppen med sina tio poäng, där Jönköpings Södra efter fem raka segrar åkte på en 0—2-förlust borta mot nya tvåan Varberg, men behåller serieledningen.

Publicerad 2015-05-05 kl 23:36