Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Camara Jönsson om otroliga målsuccén: "Kommer knappt ihåg alla"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Åtta mål – på två matcher.
Salif Camara Jönsson är glödhet just nu.
- Det snyggaste målet..? Nu kommer jag knappt ihåg alla, säger han till Fotbollskanalen.

Fyra mål mot Örgryte och fyra mål mot Värnamo. Trelleborgs Salif Camara Jönsson, 33, gör mål på allt just nu. Under de två senaste omgångarna har TFF-anfallaren krutat in smått otroliga åtta mål och tagit ett bastant grepp om skytteligan.

Camara Jönsson själv trivs med fotbollslivet just nu.

- Lite overkligt är det så klart. Fyra mål två matcher i rad. Efter första matchen skojade vi lite: ”Nästa match kanske du gör fyra, fem eller sex mål”. Det är ju inget man tror ska ske – och så gör man fyra mål. Samtidigt har vi spelat riktigt fin fotboll som lag. Det har varit enkelt att kunna prestera faktiskt, säger han till Fotbollskanalen

När du nickade in ditt fjärde mål i går, vad tänkte du egentligen då?
-  Redan när jag gjorde mitt andra kände jag att det skulle bli fler lägen. Jag tycker vi dominerade ganska kraftigt redan från början. Lagkamraterna höll på lite redan under matchen och vi skrattade lite åt det efteråt.

Vilket var snyggast?
- Eh… Nu kommer jag knappt ihåg alla, säger han, innan han kommer fram till ett svar:

- Det tredje målet i går, när jag bryter inifrån kanten. Det tror jag faktiskt var det snyggaste. Om jag kommer ihåg dem rätt.

Camara Jönsson är 33 år gammal och har förmodligen inte ett överdrivet stort antal säsonger kvar. Han räknar inte heller med att målen ska skapa några större svallvågor.

- Klart att man är en late bloomer. Man önskade att man hade den här hjärnan när man var yngre. Samtidigt har jag haft en bra karriär och vad det här leder till är svårt att säga. Åldern har sin betydelse. Det är nästan det viktigaste i dagens fotboll, fotbollsspelare som presterar ska vara unga. Att det skulle leda till något mycket större har jag inte riktigt i huvudet just nu. Nu försöker jag prestera i Trelleborg och se vart det leder.

Du bör ha en god chans att plocka hem skytteligan i alla fall?
- Det är klart, det är alltid ett mål som jag har, att ligga i toppen i skytteligan. Det är viktigt att man börjar bra i de första matcherna. Nu fick jag ordentlig islossning. Sedan ska vi som lag vinna matcher också.

Bevakningen lär vara hård till nästa match.
- Haha, ja. Det är det negativa som kommer. Men fortsätter vi spela bra fotboll så tror jag vi luckrar upp dem. Jag tror att de (Värnamo) hade diskuterat lite inför den här matchen, att man skulle hålla koll på mig. Men det löste vi det också.

Tränaren Patrik Winqvist är lyrisk över sin anfallsstjärna:

- Det är såklart tacksamt att ha en sådan spelare som är en notorisk målskytt. Han är på rätt ställe och hittar sin kraft och gör det rätt enkelt för sig, säger han till Fotbollskanalen.

- Sedan får man inte glömma att det är en fantastisk människa att jobba med. Han är väldigt viktig för oss i gruppen.

Se Camara Jönssons alla mål i spelaren!

Publicerad 2017-05-03 kl 12:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons