TV: Dahl räddade Hammarby från ny förlust

Jumbon Qviding — då skulle väl ändå Hammarbys första bortaseger i superettan komma? Inte då.

Det höll på att bli förlust för Hammarby, men med sex minuter kvar av ordinarie tid slog Andreas Dahl in en frispark till 2—2.

Annars började det illa mot Qviding. Redan i den tredje minuten hamnade laget i underläge. David Johansson skulle passa hem bollen till Hopf, men passet blev för löst, Bagci hann upp bollen och kunde runda Hammarby-målvakten och rullade in 1-0 till Qviding.

18 minuter in i matchen skulle Hammarby kvittera, inte helt rättvist. Sebastian Castro-Tello tog emot bollen på offensiv planhalva, och avlossade ett jätteskott - helt otagbart för Hagman.

Kenan Galijatovic ville sedan inte vara sämre i den andra halvleken. Qviding-mittfältaren drog på från ungefär samma avstånd och läge som Castro-Tello - och fick nästa än bättre träff och Qviding var återigen i ledning.

Men Hammarby fick in sin kvittering och Qviding får vänta på sin första vinst.

Det var ingen bra kväll för seriens topplag. Serieledande Assyriska förlorade med 0—3 mot Brage. Och Degerfors fick lämna ifrån sig andraplatsen efter samma siffror, 0—3, mot Ängelholm.

Ny tvåa är Åtvidaberg som utklassade Värnamo — 5—2. Veteranen Kristian Bergström, 37, blev matchvinnare med två mål.

Henrik Larssons Landskrona spelade 0—0 mot Ljungskile och är kvar i botten.