Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Dalkurd med känga till kommunen - som kräver svar av klubben

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun i spelaren.

Dalkurd FF kan komma att lämna Borlänge i vinter.
Klubben fortsätter att kritisera Borlänge kommun för de förutsättningar man har.
- Jag skulle byta våra förutsättningar mot vilket division 1-lag som helst, säger sportchefen Adil Kizil till C More.

Länge har Dalkurd varit kritiskt till sina förutsättningar i Borlänge, och till Borlänge kommun. Just nu befinner sig klubben i en process där man ser över alternativ och överväger att flytta hela sin verksamhet till en annan stad. Bland annat är Uppsala ett alternativ, vars kommun man skickat en kravlista till.

Dalkurd vill att Uppsala kommun säkrar träningsytor och omklädningsrum till klubben fram till att Nya Studenternas står klar 2020, och klubbens tanke är att man innan den arenan står klar spelar sina matcher på annan ort än i Uppsala.

Superettan-klubben, som är ytterst nära att avancera till allsvenskan, har skickat en förfrågan till Stockholms Stad om att få spela sina matcher på Grimsta IP framöver men där fick Dalkurd nobben.

Dalkurds ordförande Ramazan Kizil har tidigare meddelat att klubben kommer fatta ett beslut i frågan senast den siste december. Men Svenska Fotbollförbundet vill ha svar på var klubben ska spela efter att sista omgången i år spelats klart.

Just nu spelar Dalkurd sina hemmamatcher på Domnarvsvallen, som inte uppfyller kraven för att vara godkänd för allsvenskt spel. Borlänge kommun har dock kommit med ett löfte till Dalkurd om att man kommer rusta upp arenan så att den kan användas i allsvenskan, så länge klubben skriver på ett sjuårigt hyresavtal med kommunen. Planhyran skulle då landa på 35 000 kronor per match vid spel i allsvenskan och 15 500 kronor per match vid spel i superettan, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Senast den 11 november vill Borlänge kommun ha ett besked från Dalkurd.

Det är hög tid att man bestämmer sig, säger kommunalrådet Leif Lindström till Dalarnas Tidningar.

I samband med tisdagens seriefinal mot Brommapojkarna intervjuades Dalkurds sportchef Adil Kizil av C More. Då sa han följande om frågan:

- Den ligger inte på mitt bord. Men så länge vi får rätt förutsättningar är jag nöjd.

Kizil tycker dock inte att förutsättningarna man har i Borlänge i dag är tillräckliga.

- Om vi säger så här, jag skulle byta våra förutsättningar mot vilket random division 1-lag i Sverige som helst, utan att veta vad de har för förutsättningar, säger Kizil.

Publicerad 2017-10-25 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons