TV: Decimerat Öster räddade poäng i 95:e - slarvade bort jätteläge att vända

På väg mot ny förlust – och en man mindre.
Då räddade ett krisstämplat Öster en poäng i minut 95.

Topptippade Öster står fortsatt på en seger i superettan. Hemma mot Brage var laget länge illa ute och såg ut att gå mot en ny förlust – men i matchminut 95 räddade David Johannesson en poäng till Växjölaget, då man dessutom var en man mindre.

Matchen inleddes dock med en riktig kalldusch för Öster – och drömstart för Brage. Mattias Pavic slog en”indianare”, rakt till Anton Lundin som fick komma fri med Tobias Andersson. Lundin gjorde inget misstag utan placerade säkert in 1-0 för gästerna.

Öster hade därefter mycket av spelet utan att skapa några heta lägen. Den inhoppande brassen Joao Pedro fick dock till sist hål på Brage då han vackert väggade sig fram i straffområdet och placerade in 1-1, precis efter att han kommit in, i matchminut 72.

Glädjen blev dock kortvarig för Öster för bara minuterna senare skarvade Anton Lundin mycket läckert in 2-1 till gästerna, hans andra mål för kvällen. Som om inte det vore nog fick sedan en frustrerad Christian Ljungberg rött kort efter att han mycket fult satsat rejält mot en Brage-spelare nere vid ena hörnflaggan.

Men Öster kom tillbaka en andra gång. David Johannesson parkerade framför mål och tråcklade in 2-2  - i matchens 95:e minut. Samme Johannesson serverade sedan Joao Pedro i en kontring som brassen satte i nät i minut 98 – men problemet var bara att Johannesson sprungit offside och målet godkändes inte.

Brage är fyra i superettan – och Öster tog sig upp till 14:e, men nästjumbon Syrianska har en match mindre spelad.