TV: Delad pott i toppmötet mellan AFC och HIF - Granqvist rasande: "Riktigt, riktigt dåligt"

Toppmötet i superettan mellan AFC Eskilstuna och Helsingborg slutade 0-0.
I halvtid var Andreas Granqvist allt annat än nöjd.
- Vi har inget eget passningsspel, sa han till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Helsingborg är fortfarande serieledare i superettan. Men laget fick bara med sig en poäng borta mot AFC Eskilstuna och missade därmed chansen att dra ifrån Falkenberg, som oväntat förlorade mot Landskrona tidigare i veckan.

Andreas Granqvist, som missade Sveriges Nations League-möte med Turkiet på grund av sjukdom i veckan, spelade hela matchen för HIF. AFC skapade det mesta i första halvlek även om man inte skapade de riktigt heta chanserna. Granqvist var hur som helst inte nöjd med HIF:s spel.

- Det är riktigt, riktigt dåligt. Vi har inget eget passningsspel och när vi väl får bollen är vi rädda och fega. Vi spelar bakåt och hamnar hemma hos målvakten. Vi måste ha mer tålamod och våga ha ett eget passningsspel. Det är mycket som måste förbättras, sa han till C More.

Efter paus jämnade spelet ut sig en aning, men båda lagen hade fortsatt svårt att skapa de riktigt heta chanserna. I slutet av matchen var AFC nära att få straffspark. Mamadou Moro kom in sent i en duell och rev ner en AFC-spelare. Domaren valde att fria situationen och matchen slutade 0-0.

Förutom att HIF inte lyckades ta tre poäng åkte man på två tuffa skadeavbräck. Redan innan matchstart kastade skyttekungen Andri Bjarnason in handduken och i första halvlek tvingades Pär Hansson kliva av.

I nästa omgång tar Helsingborg emot Brage på hemmaplan medan AFC möter Öster.