TV: Derbyhjälten Drugge: "Hade köpt om det inte blivit mål"

Gais vann Göteborgsderbyt mot Örgryte. Men matchens enda mål blev omdiskuterat.

– Hade köpt om det inte blivit godkänt, sade målskytten Andreas Drugge till TV4 efter matchen.

Gais vann Göteborgsderbyt mot Örgryte med 1-0 efter en omdiskuterad situation när Andreas Drugge fäller en Örgrytespelare, oavsiktligt eller inte, fick en jätteyta och kunde göra 1-0. Örgrytes spelare menade dessutom att målvakten Peter Abrahamsson skymdes av en Gais-spelare i offsideläge, men målet godkändes.

Öis tvingades spela halva matchen med en man mindre efter en utvisning på Emil Karlsson. En tuff utvisning enligt Anders Andersson..

– Han går in tufft, men ett derby är ett derby, sade Andersson till TV4.

I den andra halvleken jagade Örgryte ett kvitteringsmål vilket öppnade upp spelet rejält. Men trots att båda lagen hade flera fina chanser blev det inte några mål i den andra halvleken och Gais gick segrande ur derbyt.