TV: Djuric matchvinnare i 90:e när Gais tog andra raka

Gais har inlett årets säsongen på bästa sätt.
På onsdagen kom Göteborgslagets andra raka seger i superettan.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Gais stod för en rejäl knall när man vann sin grupp i svenska cupen före både Elfsborg och Hammarby och avancerade vidare till utslagsomgången. Redan då höjde många ett varningens finger för Göteborgsklubben – och nu har man också inlett seriespelet på bästa sätt.

Under onsdagen kom nämligen lagets andra raka seger då man ”bortabesegrade” Värnamo (matchen spelades i Borås då klubbarna inte kom överens om att flytta mötet på Finnvedsvallen till annat datum).

Värnamo hade en boll i nät i första halvlek då Pär Cederqvist nickade in bollen, men domaren valde att i stället döma frispark. I stället var det Gais som inledde målskyttet. Genom ett vackert anfall spelade man sig igenom Värnamos försvar innan Jesper Westermark stötte bollen i öppet mål.

Värnamo saknade inte chanser och bland annat hade Alexander Henningsson en farlig nick som Damir Mehic fick kasta sig och göra en fin räddning på.

Kvitteringen kom dock till slut. Alexander Achinioti Jönsson nådde högst på ett inlägg och nickade in 1-1 för Värnamo.

Men det var förgäves.

En stund senare kom nämligen avgörande 2-1 genom mittfältaren Dusan Djuric. Djuric höll sig framme och placerade in segermålet efter en stolpretur i matchens nittionde minut.

I och med segern står Gais nu på maximala sex poäng. För Värnamo är verkligheten dock den motsatta och Roar Hansens mannar väntar fortsatt på sina första poäng i år.